V Británii slavnostně otevřeli zrenovovaný závodní okruh v Silverstone - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

V Británii slavnostně otevřeli zrenovovaný závodní okruh v Silverstone

Ikona

30. dubna 2010, 02.13 | SILVERSTONE | Závodní okruh v Silverstone, bývalé letiště z druhé světové války, na němž se koná Velká cena Velké Británie F1, otevřel ve čtvrtek zrenovovanou trať. Zprávu přinesla agentura Reuters. Pásku slavnostně přestřihl britský princ Andrew a otevřel tak novou éru Silverstonu. Člena královské rodiny pak svezl v dvoumístném závodním voze mistr světa F1 z roku 1996 Damon Hill, který je nyní prezidentem Asociace britských závodních jezdců (BRDC).

 

"Je to nový okruh pro novou generaci lidí, aby si mohli užívat motoristického sportu, a my doufáme, že bude také velmi atraktivní pro jezdce," prohlásil Hill.

Vedení okruhu, jenž hostil první závod mistrovství světa F1 v roce 1950, loni podepsalo sedmnáctiletý kontrakt na pořádání závodů F1. Silverstone pořádá také závody seriálu MotoGP a mistrovství světa superbiků.

Přestavba okruhu, jehož vlastníkem je BRDC, si vyžádala náklady ve výši téměř 40 milionů liber (přes šedesát milionů dolarů). Okruh má šest nových zatáček a je také o něco delší, změnilo se umístění boxů.

Letošní Velká cena Velké Británie F1 se na zrenovovaném okruhu v Silverstone bude konat 11. července a očekává se, že bude velmi atraktivní. Britští diváci uvidí na vlastní oči poslední dva mistry světa, jimiž jsou dva britští piloti jezdící v barvách britské stáje McLaren, úřadující šampion Jenson Button a Lewis Hamilton, mistr světa z roku 2008.

Tématické zařazení:

 » Sport