Karel Jarolím skončil na postu trenéra Slavie Praha, střídá jej Cipro - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Karel Jarolím skončil na postu trenéra Slavie Praha, střídá jej Cipro

Ikona

30. března 2010, 16.49 | PRAHA | Karel Jarolím skončil na postu hlavního trenéra pražské Slavie, osudnou se mu stala pondělní prohra na hřišti Baníku Ostrava. Na úterní mimořádné tiskové konferenci to novinářům sdělil ředitel klubu Petr Doležal, tým z Edenu převezme do konce sezóny František Cipro. Novým trenérem až do konce sezony se stal František Cipro, který v klubu působí jako šéf skautingu. Jeho asistenty budou Pavel Řehák,

 

Petr Vrabec a trenérem gólmanů bude i nadále Luboš Přibyl, všichni tři už byli asistenty i za trenéra Karla Jarolíma.

Vedení slávistického klubu v neděli avizovalo, že pokud tým nezíská ze zápasu na ostravských Bazalech alespoň bod, tak kouče odvolá. Jarolímův tým zápas nezvládl a s Baníkem prohrál 1:3.

Karel Jarolím končí ve Slavii po pěti letech. Červenobílý tým vedl od roku 2005, kdy na postu trenéra vystřídal Josefa Csaplára. V roce 2008 dokázal s klubem získat mistrovský titul a o rok později jej i obhájit. S červenobílým týmem dokázal v sezóně 2007/08 postoupit i do prestižní Ligy mistrů.

Po prohře v Ostravě ale ztrácí Slavia na první Spartu již patnáct bodů a s myšlenkami na titul se rozloučila. Ve velkém ohrožení je ale momentálně i účast v evropských pohárech.

František Cipro již jednou úspěšně ve Slavii působil, červenobílý klub v roce 1996 dovedl po dlouhých 53 letech k mistrovskému titulu. V Edenu trénoval v mezidobí let 1995-1997 a poté ještě v sezóně 1999-2000.

Tématické zařazení:

 » Sport  

 

Anketa

Souhlasíte s přijetím eura?

Ano

42.5%

 

Ne

27.8%

 

Je mi to jedno

15%

 

Nemám k tomu dost informací

14.7%