Uběhnout půlmaraton je těžší než hrát Ligu mistrů, tvrdí Pavel Nedvěd - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Uběhnout půlmaraton je těžší než hrát Ligu mistrů, tvrdí Pavel Nedvěd

Ikona

27. března 2010, 22.01 | PRAHA | Fotbalista Pavel Nedvěd byl jedním z devíti tisíc běžců, kteří v sobotu absolvovali Pražský půlmaraton. Držitel Zlatého míče 2003 v cíli řekl, že si závod nesmírně užil, nicméně uběhnout půlmaraton považuje za rozhodně těžší úkol než sehrát zápas ve fotbalové Lize mistrů. "Bylo to fantastické. Koukali jsme na Prahu a užívali si to," řekl sedmatřicetiletý Nedvěd, který běžecký závod absolvoval společně s dalšími fotbalisty, například s Vratislavem Lokvencem.

 

"Dost jsme se báli, přece jen to bylo poprvé v životě. Začali jsme raději opatrněji, ale bylo to moc fajn. Lidi kolem byli fantastičtí, fandili nám, moc se mi to líbilo. Běželi jsme spolu, protože jsme si to slíbili. A jsem rád, že jsme všichni doběhli,"
dodal Nedvěd, který závod dokončil v čase 1:49:44 a v cíli nevypadal ani příliš vyčerpaně. "Pobavili jsme se, večer to oslavíme...," těšil se.

Nad otázkou, zda bylo těžší uběhnout půlmaraton nebo sehrát zápas v Lize mistrů, Nedvěd nezaváhal. "Půlmaraton je těžší! Na fotbal jsem byl zvyklý dvacet let, tohle jsem běžel poprvé."

Na trati prý neměl žádnou krizi. "Tak rychle, abych se dostal do krize, jsme zase neběželi. Trochu mi vadil ten vítr a také dlažební kostky, ale, jak říkám, bylo to fajn," poznamenal bývalý záložník Juventusu Turín. Nedvěd pak v cíli ocenil výkon nejlepších. "Čas kolem hodiny, to je něco neskutečného. Klobouk dolů! Afričanům byla zima? To se nedivím, mně byla taky," přiznal.

Atmosféra půlmaratonu Nedvěda uchvátila, nepopřel, že bude uvažovat i o startu na Pražském maratonu. "Je to velká výzva, jen nevím, jestli se dám dohromady a dokážu se připravit. Šest týdnů není mnoho. Když jsem ale viděl tu atmosféru, přijel bych moc rád," uzavřel bývalý český fotbalový reprezentant.

Ikona

Ikona

Ikona

Ikona

Tématické zařazení:

 » Sport