Armstrong: "Není rozdíl vyhrát Tour sedmkrát nebo osmkrát" - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Armstrong: "Není rozdíl vyhrát Tour sedmkrát nebo osmkrát"

Ikona

8. března 2010, 16.01 | MADRID | Cyklista Lance Armstrong řekl, že se zúčastní letošní Tour de France a bude lepší, než loni, ale není si jist, zda se mu podaří porazit úřadujícího šampiona Alberta Contadora. V pondělí o tom informuje agentura Reuters. Sedminásobný šampion Armstrong se v loňském roce vrátil k závodění a na Tour de France skončil třetí, když zvítězil Alberto Contador, jeho tehdejší kolega ze stáje Astana.

 

Armstrong si přitom stěžoval na problematické vztahy s vítězným Španělem. Letos bude Američan závodit za nově založenou stáj Radioshack.

"V loňském roce jsem spoléhal spíše na hrubou sílu, nyní se cítím silnější po cyklistické stránce," řekl Armstrong v pondělním rozhovoru pro španělský list El Pais. "Jsem nyní lepší cyklista. V pelotonu se cítím víc jako doma. Loni jsem na startu byl nervózní, měl jsem obavy, a proto jsem také v Palencii spadl," dodal.

Kontroverze s Contadorem by Armstrong rád ukončil. "On (Contador) je plný napětí, což není špatná věc. Já jsem také takový. Všichni velcí šampioni jsou takoví, protože všichni mají v životě trochu nejistoty a cítí, že to potřebují kompenzovat," vysvětlil Armstrong.

Ke svým šancím v Tour Armstrong poznamenal, že pro něj bude jako pro osmatřicetiletého jezdce těžké porazit někoho, komu je teprve sedmadvacet. "Asi to nebude mým jednoznačným cílem, ale pojďme si zazávodit a uvidíme, kdo je nejlepší. Pro mě není životně důležité vyhrát. Není rozdíl vyhrát sedmkrát nebo osmkrát," uvedl americký cyklista, "Příští Tour, to bude velký příběh, také díky loňské rivalitě s Contadorem. Je to dobré pro Tour, ale můj život se nezmění, ať už vyhraji, nebo ne," uzavřel.

Tématické zařazení:

 » Sport