Sedminásobný mistr světa F1 Schumacher se zlobí na Alonsa a chce vyjasnit pravidlo o blokování - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Sedminásobný mistr světa F1 Schumacher se zlobí na Alonsa a chce vyjasnit pravidlo o blokování

Ikona

27. března 2010, 21.47 | MELBOURNE | Německý pilot stáje Mercedes Michael Schumacher požádal ředitele závodů F1 Charlieho Whitinga o vysvětlení pravidla o blokování, protože ho podle jeho názoru v kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie zdrželi Fernando Alonso a Lewis Hamilton. Zprávu přinesl v sobotu server Autosportu. Sedminásobný mistr světa byl tak rozzlobený, že hned v boxech vyhledal Alonsa, aby si to s ním vyříkal. "Zbrzdil mě při mém posledním pokusu. Ptal jsem se, zda mu tým řekl, že jsem v rychlém kole, a on odpověděl, že nikoli," řekl Schumacher,

 

Ten v kvalifikaci obsadil sedmé místo a skončil jednu příčku za svým stájovým kolegou Nikem Rosbergem.

"Je to těžké, on musel dávat pozor na spoustu věcí okolo, a to se pak člověk nestačí dívat do zpětného zrcátka," chápal Schumacher. "Ale tohle jsme právě probírali včera na schůzce jezdců, že je třeba být pozorný, a právě Fernando byl jedním z těch, kteří to požadovali. Proto jsem se bavil s Charliem Whitingem, abych se ujistil, jaká jsou v tomto směru vlastně pravidla. Zda se oproti dřívějšku něco změnilo," vysvětlil pilot, který se letos vrátil do F1 po třech letech.

V druhé části kvalifikace měl Schumacher problém s Hamiltonem. "Ano, s Lewisem to bylo podobné. On se na své rychlé kolo teprve připravoval, a mě přitom blokoval. To není hezké. Sedíte za volantem a snažíte se o co nejlepší výsledek, a pak vás někdo zbrzdí, což je nepříjemné," postěžoval si Schumacher.

Incident mezi Alonsem a Schumacherem je jen vyvrcholením řady problémů, které se v Albert Parku vyskytly, když pomalá auta překážela těm rychlejším. Španěl Pedro de la Rosa z týmu Sauber dostal po třetím tréninku napomenutí za omezování jiného pilota.

Tématické zařazení:

 » Sport