Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Italský premiér stojí nad zákonem, tvrdí Berlusconiho právníci

Ikona

7. října 2009 - ŘÍM | Právní zástupci italského premiéra Silvia Berlusconiho prohlašují, že premiér by měl stát nad zákonem. Jak ve středu informuje britský Telegraph, je to jeden z jejich hlavních argumentů před ústavním soudem, který zvažuje, zda je ústavní zachovávat Berlusconiho imunitu stanovenou zákonem Alfano.

Janotův úsporný balíček prošel Senátem

Ikona

5. října 2009 - PRAHA | Senát na pondělním zasedání schválil balíček úsporných opatření ministra financí Eduarda Janoty. Pro bylo 61 z 68 přítomných senátorů, čtyři byli proti a tři se zdrželi hlasování. Balíček stáhne deficit veřejných financí na 162,8 miliardy korun.

Janota chce zlikvidovat sociální solidaritu v Česku, varuje Paroubek

Ikona

5. října 2009 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek odmítl nové úsporné návrhy ministra financí Eduarda Janoty. Ty podle šéfa sociální demokracie likvidují moderní výdobytky sociálního státu a jsou v podstatě pouze realizací plánů exministra financí Miroslava Kalouska a jeho strany TOP 09.

STEM: O post nejoblíbenějšího politika se dělí Schwarzenberg a Sobotka

Ikona

5. října 2009 - PRAHA | Zářijový průzkum agentury STEM ukázal, že na čele žebříčku oblíbenosti tuzemských politiků se drží Karel Schwarzenberg (TOP 09) a Bohuslav Sobotka (ČSSD), který ale oproti předchozímu průzkumu lehce ztratil. Na třetí pozici vystřídal pražského primátora Pavla Béma (ODS) Miroslav Kalousek z TOP 09.

Topolánek: Američané u nás nepostaví radar kvůli nestabilnímu politickému prostředí

Ikona

4. října 2009 - PRAHA | Jedním ze tří důvodů proč se Spojené státy rozhodly ustoupit od plánované výstavby radarové základny v České republice je nestabilita české politické scény. Předseda ODS Mirek Topolánek to řekl v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

S nátlakem na Klause bych byl opatrný, varuje šéf Evropského parlamentu

Ikona

4. října 2009 - VARŠAVA | Předseda Evropského parlamentu (EP) Jerzy Buzek vyzval k opatrnosti v nátlaku na českého prezidenta Václava Klause ohledně dokončení ratifikace Lisabonské smlouvy. Informuje o tom v neděli server Gazeta.pl. Buzek uvedl, že o polskou ratifikaci již nyní nemá obavy.

Bursík uvažuje o návratu do politiky

Ikona

4. října 2009 - PRAHA | Bývalý předseda Strany zelených se možná vrátí do vrcholné politiky. Podle svého nedělního vyjádření v pořadu Partie televize Prima jedná Bursík se současným šéfem zelených Ondřejem Liškou o kandidatuře v chystaných jarních volbách do Poslanecké sněmovny.

Irové schválili Lisabonskou smlouvu

Ikona

3. října 2009 - DUBLIN | V pátečním referendu Irové vyjádřili své "Ano" Lisabonské smlouvě. V sobotu odpoledne to formálně oznámil irský premiér Brian Cowen, informuje agentura Reuters. "Dnes irský lid promluvil čistě a hlasitě. Je to dobrý den pro Irsko a dobrý den pro Evropu," prohlásil Cowen.

Langer propadá hysterii, má totiž strach, říká Paroubek

Ikona

2. října 2009 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek ve čtvrtek upozornil na hysterické chování místopředsedy ODS Ivana Langera v souvislosti s odvoláním náměstka ministra vnitra Zdeňka Zajíčka. Podle Paroubka to vychází z Langerova ze strachu, že bude odhaleno, jak ve funkci ministra vnitra hospodařil se státním majetkem.

Strana zelených podpoří výměnu ministra vnitra Peciny, chce za to posty pro sebe

Ikona

2. října 2009 - PRAHA | Předseda Strany zelených Ondřej Liška ve čtvrtek uvedl, že Strana zelených zřejmě podpoří požadavek ODS na odvolání ministra vnitra Martina Peciny. Liška očekává, že se tím otevře prostor pro Stranu zelených, která by na některé ministerské posty mohla prosadit své kandidáty.

STEM: Volby v září by vyhrála ČSSD

Ikona

2. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Ve volbách do sněmovny by v září zvítězila ČSSD před ODS a KSČM, do sněmovny by se naopak nedostali zelení a lidovci. Vyplývá to z výsledků průzkumu, které v pátek zveřejnilo Středisko empirických výzkumů (STEM). ČSSD by volilo 27,4 procent lidí, ODS pak 23,2 procent. KSČM by získala 10, 6 procent. TOP 09 by si připsala zisk 9,2 procent hlasů.

Strana výpisu

... 777 ...