Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Parlamentu téměř nikdo nevěří

Ikona

24. září 2009 - PRAHA | Poslanecké sněmovně a Senátu věří pouze čtyři procenta lidí, naopak Ústavnímu soudu vyslovilo v září důvěru 40 procent respondentů. Vyplývá to z výsledků společnosti Sanep. Podle expertů Sanepu výsledek zřejmě odráží znechucení většiny veřejnosti z politické krize, která nastala kolem zrušení říjnového termínu předčasných voleb Ústavním soudem

Společná dohoda o rozpočtu je velmi blízko, shodují se předsedové parlamentních stran

Ikona

23. září 2009 - PRAHA | Společná dohoda parlamentních stran ještě před projednáváním návrhu státního rozpočtu je velmi blízko, pokud přijdou na řadu pozměňovací návrhy, měly by být společné. Shodli se na tom předsedové politických stran po středečním společném jednání s premiérem Fischerem a ministrem financí Janotou.

Míl: Veřejná správa v ČR je hlavní brzdou ekonomického vývoje

Ikona

23. září 2009 - PRAHA | Státní a veřejná správa v České republice je v dnešní době hlavní brzdou ekonomického vývoje. Na V. finančním fóru Zlaté koruny to ve středu prohlásil Jaroslav Míl, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR. „Státní správa pracuje neefektivně. Její změna je nutná, ne však postačující. Bankovní sektor měl v 90. letech také problémy.

ČSSD nechce přijmout Janotův balíček jako celek

Ikona

23. září 2009 - PRAHA | Sociální demokracie požaduje, aby se v Poslanecké sněmovně přijaly k zákonům v rámci Janotova balíčku pozměňovací návrhy. Ve středu to oznámil místopředseda strany Bohuslav Sobotka. ČSSD tvrdí, že úsporný balíček, který má pomoci snížit deficit státního rozpočtu ve výši 230 miliard korun je nevyvážený a pro sociální demokracii nepřijatelný.

Topolánek: Pokud nebude balíček schválen jako celek, na atentátu na ekonomiku se podílet nebudeme

Ikona

23. září 2009 - PRAHA | Pokud nebude na čtvrtečním jednání poslanecké sněmovny vládní záchranný balíček projednáván jako celek, nebudeme se na tomto atentátu na českou ekonomiku podílet. Na Pátém finančním fóru Zlaté koruny to v úterý prohlásil expremiér Mirek Topolánek (ODS).

Soukup: Zubovou jsem odstřihl. Chtěli se mě zbavit

Ikona

23. září 2009 - PRAHA | Podnikatel Jaromír Soukup tvrdí, že přestal financovat kampaň Olgy Zubové a její Demokratické strany zelených (DSZ) proto, že se ho část strany údajně chtěla zbavit. O další verzi, jak mohlo dojít k rozžehnání DSZ s bohatým mecenášem, informují středeční Lidové noviny (LN).

Lidé z politiků nejvíce důvěřují prezidentovi, nejméně sněmovně

Ikona

21. září 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Lidé z politiků nejvíce důvěřují prezidentovi, nejméně pak Poslanecké sněmovně. Více než tři pětiny občanů nejsou spokojeny se současnou politickou situací v zemi, přinesly v pondělí zveřejněné výsledky průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Zeman: Nebudu kandidovat do sněmovny, mám dost vysoký důchod

Ikona

20. září 2009 - PRAHA | Bývalý premiér Miloš Zeman nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny, má prý dost vysoký důchod, a tak to nepotřebuje. Zeman však hodlá podporovat zkušené komunální politiky, řekl to v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Janota chce snížit platy ústavních činitelů až o 20 procent

Ikona

20. září 2009 - PRAHA | Ministr financí Eduard Janota chce na pondělním zasedání vlády navrhnout snížení platů ústavních činitelů až o dvacet procent. V neděli to agentuře Mediafax potvrdil mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob. „Snížení platů ústavních činitelů až o dvacet procent budeme na pondělním zasedání vlády prosazovat.

Premiér Fischer slíbil vypracování dalšího balíku protikrizových opatření

Ikona

20. září 2009 - PRAHA | Podle předsedy Odborového svazu KOVO Josefa Středuly slíbil odborům a zaměstnavatelům premiér Jan Fischer zpracování dalšího balíku východisek z ekonomické krize. Šéf odborů to řekl v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

ODS poprvé kývla na milionářskou daň

Ikona

19. září 2009 - PRAHA | Občanští demokraté vůbec poprvé prolomili jedno ze svých největších ekonomických tabu. Připustili, že by kvůli současné ekonomické krizi přistoupili k zavedení tzv. milionářské daně, píší v sobotním vydání Lidové noviny. Listu to potvrdil hlavní ekonomický expert strany Martin Kocourek.

Strana výpisu

... 780 ...