Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Prezident kritizoval poslance za přijetí šrotovného

Ikona

9. září 2009 - POLIČKA | Prezident Václav Klaus považuje zavedení šrotovného za chybný krok. Na setkání v Poličce na Pardubicku neskrýval zklamání nad rozhodnutím poslanců, do budoucna nevyloučil ani diskusi o změně v pravomocích Ústavního soudu. "Že jsem byl přehlasován, považuji za chybný krok. Šrotovné považuji za krátkodobé nadechnutí, které pouze zvýší zadlužení států.

Údajně se připravuje kauza Toskánsko 2, řekl Topolánek

Ikona

8. září 2009 - PRAHA | Předseda ODS Mirek Topolánek v úterý novinářům řekl, že se prý proti němu připravuje kauza Toskánsko 2, kdy prý budou snahy kompromitovat a jsou připraveny falzifikáty. Topolánek je prý připraven a od politické kampaně se odradit nenechá. "Připravuje se kauza Toskánsko 2, ohledně mého vlastnictví," uvedl Mirek Topolánek.

VOLBY 2009 - Strany mají vylosovaná čísla, ODS získala 16, ČSSD 10

Ikona

7. září 2009 - PRAHA | V pondělí Státní volební komise vylosovala čísla, po kterými půjdou strany do sněmovních voleb v říjnu, pokud je nezruší Ústavní soud. TOP 09 los přisoudil 6, lidovcům osmičku a komunistům číslo 22. Strana zelených, v současnosti poslední parlamentní strana, půjde do voleb s číslem 9.

VOLBY 2009: Zástupci stran expertního týmu odborníků se nedohodli na termínu voleb

Ikona

6. září 2009 - PRAHA | Zástupci expertního týmu, složeného z odborníků jednotlivých politických stra,n se nedohodli na termínu předčasných voleb, uvedl server Idnes.cz. Šéf sociálních demokratů Jiří Paroubek však na termínu voleb v říjnu trvá. Ostatní strany však vítají spíše čistou ústavní volbu, která předpokládá termín voleb až v listopadu.

DOKUMENT: Společné prohlášení ústavních činitelů k situaci po usnesení Ústavního soudu

Ikona

3. září 2009 - PRAHA | Společné prohlášení čtyř nejvyšších ústavních činitelů České republiky ze dne 3. září 2009 k situaci po usnesení Ústavního soudu, které zpochybňuje možnost konání předčasných parlamentních voleb 9. a 10. října 2009. Na svých stránkách je ve čtvrtek zveřejnil prezident Václav Klaus.

Pecina: Pokud se posune termín voleb, vznikne státu škoda 100 milionů

Ikona

3. září 2009 - PRAHA | Premiér Jan Fischer ve čtvrtek kabinet informoval o nejnovějším vývoji vztahující se k ústavní krizi, o výsledcích expertní skupiny a o jednání s prezidentem Václavem Klausem. Ministr vnitra Martin Pecina sdělil, že pokud se volby posunou, vznikne státu škoda 100 milionů korun.

Klaus: Předčasné volby jsou veřejným zájmem, mají se konat v říjnu

Ikona

3. září 2009 - PRAHA | Prezident Václav Klaus, premiér Jan Fischer a předsedové sněmovny a Senátu se ve čtvrtek shodli na tom, že předčasné říjnové volby jsou veřejným zájmem a věří, že Ústavní soud přihlédne k zájmům země a říjnový a nezruší říjnový termín voleb.

Bublan: Do řad policie se musí vrátit zkušená střední generace

Ikona

30. srpna 2009 - PRAHA | Stínový ministr vnitra za ČSSD a lídr kandidátky na Vysočině František Bublan je přesvědčen, že policie potřebuje zejména stabilizovat. Bublan chce, aby se do řad policie vrátili zkušení policisté, současná policie je totiž kvůli odchodu výkonné střední generace nazývána kinderpolicií.

Tisíce Američanů vzdaly poctu senátoru Kennedymu

Ikona

29. srpna 2009 - BOSTON | Na 50 tisíc Američanů přišlo v pátek do budovy knihovny prezidenta Johna F. Kennedyho v Bostonu, aby tam vzdaly poctu zemřelému senátoru Edwardu Kennedymu. Nad jeho rakví se potom večer na vzpomínkové slavnosti jen pro zvané hosty sešli i demokratičtí a republikánští politici, informuje v sobotu server BBC, agentura Reuters a televize CNN.

Hlídá státu miliardy, sám podváděl s daněmi

Ikona

28. srpna 2009 - PRAHA | Vysoce postavený úředník ministerstva financí, který má v popisu práce zachraňovat státu miliardy, sám podváděl stát na daních. A připravil ho tak o miliony korun, píše v pátečním vydání deník MF DNES. Jak zjistil list, ředitel mezinárodněprávního odboru Radek Šnábl byl letos v dubnu pravomocně odsouzen za daňový podvod. Dostal dvouletý podmíněný trest a vysokou pokutu.

Paroubková kvůli článku v Reflexu skončila v nemocnici

Ikona

27. srpna 2009 - PRAHA | Článek a fotky v posledním čísle časopisu Reflex rozrušil Petru Paroubkovou, manželku šéfa ČSSD Jiřího Paroubka tak, že raději zvolila preventivní pobyt v nemocnici, aby neohrozila zdraví očekávaného dítěte. Oznámila to ve čtvrtek v tiskovém prohlášení.

Strana výpisu

... 783 ...