Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Volební vlak ČSSD vyráží v sobotu z Teplic

Ikona

20. srpna 2009 - TEPLICE | Speciální volební vlak sociální demokracie, jichž ČSSD nasadila na regionálních tratích po České republice celkem dvacet osm, vyráží v sobotu ve 13 hodin z Teplic, kam se po okružní jízdě navečer vrátí. Akce se zúčastní předseda ČSSD a poslanec za Ústecký kraj Jiří Paroubek, předseda ústecké krajské ČSSD a radní Ústeckého kraje Petr Benda a další.

Německo chce koupit Lobkovický palác

Ikona

17. srpna 2009 - BERLÍN | Německo se chce stát se majitelem barokního Lobkovického paláce v Praze, kde sídlí jeho velvyslanectví a který sehrál důležitou roli v novodobých německých dějinách i při pádu komunismu před 20 lety. Informuje o tom v pondělí server Lemonde.fr. Německo by chtělo palác vyměnit za bývalé americké velvyslanectví v Berlíně.

Soud začal projednávat žalobu Ratha na časopis Reflex za koláž s podobou Hitlera

Ikona

13. srpna 2009 - PRAHA | Městský soud v Praze začal ve čtvrtek projednávat žalobu hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha (ČSSD) na vydavatelství Ringier. Rath se domáhá omluvy za koláž na titulní straně časopisu Reflex, kde byl letos v únoru zobrazen jako Adolf Hitler uprostřed poštovní známky.

Politici by se neměli kamarádit s podnikatelským světem, soudí Pithart

Ikona

13. srpna 2009 - PRAHA | Vrcholní politici by se neměli kamarádit s podnikatelským světem, zadávají tak příčinu spekulacím, a dávají najevo, že jsou přístupní různým lobbistickým tlakům, toto chování by ale omezila ztráta imunity. Myslí si místopředseda Senátu Petr Pithart (KDU-ČSL). "Politici by se vůbec neměli kamarádit s podnikatelským světem, musí si uložit určité rezervy.

VOLBY 2009 - Z předvolebních kampaní se vytratilo sdělení, tvrdí Benda

Ikona

12. srpna 2009 - PRAHA | Z předvolebních kampaní se kvůli zrychlujícímu se tempu světa a života vytratil prostor na sdělení, v současnosti fungují spíše krátká hesla a negativní přístup, uvedl poslanec a knadidát do voleb za Prahu Marek Benda (ODS). "V celém světě, ve všech médiích se vše zrychluje a tím pádem i vulgarizuje a zkracuje.

VOLBY 2009: Lidovcům na volby půjčí Česká spořitelna, nechtějí být zavázáni lobbistům

Ikona

10. srpna 2009 - PRAHA | Česká spořitelna půjčí lidovcům 25 milionů korun, což by mělo pokrýt většinu nákladů na volební kampaň do Poslanecké sněmovny, lidovci nechtějí být totiž zavázáni lobbistickým skupinám. V pondělí to potvrdil předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda. "Úvěr podepíšeme v nejbližších dnech," řekl Svoboda s tím, že peníze by si měla strana půjčit od České spořitelny.

Gross investoval. A opět vydělal

Ikona

10. srpna 2009 - PRAHA | Na počátku roku, v době vrcholící krize, investoval expremiér Stanislav Gross do akcií na burze. A teď si pochvaluje, že vydělal velké peníze, píše v pondělním vydání deník MF DNES, kterému Gross poskytl exkluzívní rozhovor. "Takové investice už opakovat nebudu, přestože to tenkrát dopadlo dobře. Jsou hodně rizikové," tvrdí Gross o svých dolarových investicích v loňském roce.

Nejvíc lidí chce, aby po volbách vládl opět šéf ODS

Ikona

10. srpna 2009 - PRAHA | Nejvíce lidí by chtělo za premiéra šéfa ODS Mirka Topolánka, předseda ČSSD Jiří Paroubek je na druhém místě, lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg, podle průzkumu z minulého týdne nejdůvěryhodnější politik, je až čtvrtý. Ukázal to průzkum agentury Median pro MF Dnes zveřejněný v pondělí.

VOLBY 2009: Jakl: ČSSD a ODS jsou domluvené na společné vládě

Ikona

8. srpna 2009 - PRAHA | Prezidentův tajemník Ladislav Jakl tvrdí, že dvě nejsilnější strany v zemi ODS a ČSSD budou vládnout po volbách spolu. Vzájemná rivalita předsedů obou největších stran je jen trikem na voliče, důkazem je hladké sestavení přechodné vlády a schválení řady zákonů, uvedl Ladislav Jakl.

Ředitel Fejk chce odejít z pražské zoo, aby zkusil štěstí v diplomacii

Ikona

7. srpna 2009 - PRAHA | Petr Fejk chce opustit post ředitele pražské zoo a uchází se o práci v diplomacii, píše v pátek zpravodajský server idnes.cz. Tomu informaci potvrdilo i ministerstvo zahraničních věcí. "Mohu potvrdit, že ministerstvo zahraničí s panem Fejkem jedná o možnosti vzájemné spolupráce, ale nikoli o postu velvyslance," uvedl mluvčí úřadu Milan Řepka.

VOLBY 2009 – Factum Invenio: Voliči nejvíce věří Schwarzenbergovi a Paroubkovi

Ikona

7. srpna 2009 - PRAHA | Předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi a předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi patří největší důvěra voličů. Ukázal to průzkum agentury Factum Invenio provedený na konci července, jehož výsledky v pátek zveřejnila. Šéf TOP 09 se těší důvěře 30 procent občanů, šéf sociálních demokratů důvěře 29 procent voličů.

Strana výpisu

... 785 ...