Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Papežova ochrana důkladnější než Obamova

Ikona

25. července 2009 - PRAHA | Třídenní návštěvu papeže Benedikta XVI. České republiky v září budou provázet přísnější bezpečnostní opatření než při návštěvě amerického prezidenta Baracka Obamy. Informuje o tom sobotní vydání deníku Právo. "Očekává se mnohem více lidí na veřejných prostranstvích, proto budou opatření větší než při návštěvě prezidenta Obamy," prohlásil Lubomír Kvíčala, šéf policejní ochranné služby.

Klaus ve svém projevu na Karlově universitě apeloval na důležitost svobody

Ikona

24. července 2009 - PRAHA | Prezident Václav Klaus ve svém projevu v Karolinu, kterým v pátek zakončil letní kurz v rámci Amerického institutu o politických a ekonomických systémech, apeloval na důležitost svobody, kterou označil za nyní ohroženou. Klaus mluvil také o dopadech komunismu a evropské integritě.

TOP 09 zveřejnila seznam dárců, nejštědřejší sponzor věnoval 11 milionů korun

Ikona

24. července 2009 - PRAHA | Strana TOP 09 zveřejnila v pátek na svých webových stránkách seznam svých 76 dárců. Celková částka činí zhruba 14, 7 milionů korun, nejvíce, tedy 11 miliony korunami, přispěl veterinář Dušan Novotný z Brna, uvedl na webu zakladatel strany Miloslav Kalousek.

Senátoři nechali projít prvním čtením navýšení bodového systému z 12 na 18 bodů

Ikona

24. července 2009 - PRAHA | Senátoři nechali v pátek projít prvním čtením návrh na navýšení bodového systému z 12 na 18 bodů, nyní návrh posoudí senátní výbory. Pokud projde i druhým čtením, horní komora jej předloží Poslanecké sněmovně. Hlasování se zdržela senátorka Alena Gajdůšková (ČSSD). "Hlasování jsem se zdržela, protože návrh je bez struktury bodového systému.

Senátoři ODS: Navýšení bodů pomůže běžným řidičům

Ikona

23. července 2009 - PRAHA | Senátoři ODS navrhli zvýšit počet trestných bodů z 12 na 18, ochránilo by to běžné řidiče a zrušilo bodové sankce za drobné prohřešky. Navrhují také zavést možnost tolerance alkoholu v krvi do 0,3 promile, ve čtvrtek to potvrdili senátoři Jaroslav Kubera a Přemysl Sobotka (oba ODS).

Senát schválil novelu exekutorského zákona

Ikona

22. července 2009 - PRAHA | Senátoři ve středu schválili změny v exekutorském zákoně. Novela upravuje vztahy mezi účastníky řízení a nedostatky původní předlohy, exekutor nebude smět například zabavit majetek dražší, než je dlužná částka.

Senát se bude zabývat novelou zákona, která má umožnit platit studium ze stavebního spoření

Ikona

21. července 2009 - PRAHA | Senát se bude od středy zabývat novelou zákona o stavebním spoření. Návrh z pera ČSSD by měl umožnit použít peníze ze stavebního spoření na financování studia. Novela by v případě, že jí Senát schválí, mohla sloužit i středoškolákům, podmínkou by tedy nebyla plnoletost.

Janov se stane 13. vyloučenou lokalitou, které pomůže vláda

Ikona

21. července 2009 - PRAHA | Město Litvínov s problémovým sídlištěm Janov se stane 13. obcí, která bude spolupracovat s Agenturou pro sociální začleňování v romských lokalitách. Ministr Michael Kocáb se na tom dohodl se starostou Litvínova Danielem Volákem (ODS), řekla v úterý mluvčí ministra Lejla Abbasová.

Průzkum STEM: Lidé nechtějí velkou koalici

Ikona

18. července 2009 - PRAHA | Ať už dopadnou podzimní předčasné volby do Sněmovny jakkoli, veřejnost má v jedné věci jasno. Jak vyplynulo s průzkumu agentury STEM, veřejnost odmítá velkou koalici ODS a ČSSD, píše ve svém sobotním vydání deník Právo.

Paroubek by měl změnit styl svého vystupování, říká Bohuslav Sobotka

Ikona

18. července 2009 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek by měl před volbami poněkud změnit styl svého vystupování, tvrdí první místopředseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka v sobotním rozhovoru deníku Právo. Domnívá se, že změnu stylu projevu by uvítala řada sympatizantů strany.

Vsetínská starostka nechala prověřit veřejné zakázky

Ikona

17. července 2009 - VSETÍN | Audit veřejných zakázek uskutečněných v uplynulém roce příspěvkovou organizací města Vsetínskou správní a investiční se rozhodla zadat starosta Květoslava Othová (KDU-ČSL). V pátek uvedla, že se tak rozhodla kvůli pochybnostem ze stran některých místních podnikatelů.

Strana výpisu

... 787