Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Dohled nad exekutory se zvýší, zákon podepsal Klaus

Ikona

11. června 2009 - PRAHA | Dohled nad exekutory se zvýší, stát bude mít větší pravomoci ve vetování exekutorských rozhodnutí. Uvádí to novela exekučního řádu, kterou ve čtvrtek podepsal prezident Václav Klaus, sdělil Mediafaxu jeho mluvčí Radim Ochvat.

Herečka Brožová je jedničkou na kandidátce ČSSD za Teplice, hokejista Šlégr dvojkou

Ikona

9. června 2009 - TEPLICE | Teplická okresní ČSSD zvolila v úterý večer herečku Kateřinu Brožovou jedničkou na kandidátce do poslanecké sněmovny, hokejista Jiří Šlégr je dvojkou. Informoval o tom Petr Benda, šéf krajské ústecké ČSSD. Kandidatura Brožové vyvolala na Ústecku v ČSSD velké pnutí.

EUROVOLBY - FOCUS: Evropská unie otáčí doprava

Ikona

8. června 2009 - PRAHA | Volby do Evropského parlamentu poznamenala rekordně nízká účast voličů. Ti, kteří k volebním urnám v době hospodářské krize dorazili, dali své hlasy většinou stranám pravého středu. Toto jsou základní výsledky voleb:

Nezaměstnanost se v květnu udržela na 7,9 procenta

Ikona

8. června 2009 - PRAHA | Květnová nezaměstnanost stagnovala na úrovni 7,9 procenta, v evidenci úřadů práce meziměsíčně přibylo jen 835 uchazečů; na jedno pracovní místo v současnosti připadá 9,5 uchazeče. V pondělí o tom informovalo ministerstvo práce a sociálních věcí. "Zpomalení nárůstu nezaměstnanosti v minulém a zejména v tomto měsíci ovlivnilo mírné oživení v sezónně orientovaných odvětvích (stavebnictví, lesnictví atd.).

Dalajlama se stal čestným občanem Paříže

Ikona

7. června 2009 - PAŘÍŽ | Tibetský duchovní vůdce dalajlama se v neděli stal čestným občanem francouzského hlavního města Paříže. Informuje o tom server France 24. Převzetí čestného občanství na pařížské radnici z rukou starosty Bertranda Delanoëa využil nositel Nobelovy ceny míru k ostré kritice Číny.

Vláda Jana Fischera získala důvěru Poslanecké sněmovny

Ikona

7. června 2009 - PRAHA | Překlenovací kabinet Jana Fischera získal v neděli důvěru členů dolní parlamentní komory. Pro vyslovení důvěry hlasovali poslanci ODS, ČSSD, Strany zelených a někteří poslanci KDU-ČSL, kteří ohlásili odchod ze strany, zbytek lidovců a poslanci KSČM se zdrželi.

Šéf NKÚ opouští luxusní byt na Vinohradech

Ikona

7. června 2009 - PRAHA | Šéf Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) František Dohnal se po vlně kritiky rozhodl opustit luxusní byt na pražských Vinohradech, kde žije se svou rodinou. V neděli to uvedl server IDnes.cz. Měsíční nájem 76 tisíc za Dohnala platí stát. Šéfa NKÚ k tomuto kroku přinutil nátlak veřejnosti a médií.

EUROVOLBY - V Česku skončily volby do Evropského parlamentu

Ikona

6. června 2009 - PRAHA | Volby do Evropského parlamentu v Česku skončily v sobotu úderem 14.00. Urny s hlasovacími lístky se zapečetí a sčítání výsledků začne až v neděli po 22.00, kdy volby skončí v poslední zemi Evropské unie.

Putin: Evropa může být od konce června bez ruského plynu

Ikona

4. června 2009 - HELSINKY / MOSKVA | Ruský premiér Vladimir Putin řekl, že ruský Gazprom může již na konci června zastavit dodávky plynu zemím Evropské unie. Informovala o tom ve středu agentura Reuters. Pokud Ukrajina nezaplatí za plyn, který ukládá do svých plynových zásobníků, může to vést k omezení tranzitu plynu do Evropy, prohlásil ruský premiér Vladimir Putin.

EU 2009: Berlusconi prý podpořil Fischera jako předsedu Evropské rady

Ikona

1. června 2009 - PRAHA | Italský premiér Silvio Berlusconi prý plně podpořil Jana Fischera jako předsedu Evropské rady. Premiér Fischer v pondělí s italským předsedou vlády hovořil telefonicky o přípravě červnové rady, která se uskuteční v Bruselu, sdělil vládní web www.vlada.cz.

Česko není členem Evropské unie, tvrdí sudetští Němci

Ikona

31. května 2009 - AUGSBURG | Česká republika není po pěti letech, které uplynuly od jejího přistoupení do Evropské unie, jejím členem, prohlásil v neděli předseda Sudetoněmeckého landsmanšaftu Franz Panny. V projevu, který zahájil v bavorském Augsburgu druhý den 60. sněmu Sudetoněmeckého landsmanšaftu, kromě toho ostře kritizoval postoj prezidenta Václava Klause vůči sudetským Němcům.

Strana výpisu

... 790