Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Ruský soud odmítl nařídit nové vyšetřování vraždy novinářky Politkovské

Ikona

7. srpna 2009 - MOSKVA | Moskevský vojenský soud v pátek odmítl nařídit nové vyšetřování případu vraždy ruské novinářky Anny Politkovské. Informuje o tom ruský portál Lenta. Nové vyšetřování požadovala rodina a blízcí žurnalistky. Karina Moskalenková, právní zástupkyně dětí Politkovské prohlásila, že se hodlá proti pátečnímu rozhodnutí soudu odvolat.

Rasmussen se ujal funkce šéfa NATO, jeho prioritami budou Afghánistán a Rusko

Ikona

3. srpna 2009 - BRUSEL | Bývalý dánský premiér Anders Fogh Rasmussen se v pondělí ujal funkce generálního tajemníka NATO a představil své hlavní priority. Mezi ně patří zlepšení situace v Afghánistánu, rozvíjení vztahů s Ruskem a spolupráce se zeměmi východního Balkánu a Středozemí, informuje agentura Reuters a britská televizní stanice BBC

VOLBY 2009 - Křeslo premiéra atakuje za TOP 09 Schwarzenberg

Ikona

3. srpna 2009 - PRAHA | Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg vede pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny pražskou kandidátku. Otázkou je, jak senátor obstojí v souboji s Davidem Vodrážkou, jedničkou za ODS, nebo Petrem Hulinským za ČSSD. Schwarzenberg je podle červnového průzkumu společnosti STEM s 51 procenty druhým nejoblíbenějším politikem v zemi, předčil ho už jen místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Ransdorf nemůže být kvůli své nové imunitě stíhán za předloňskou nehodu

Ikona

31. července 2009 - PRAHA | Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) nemůže být kvůli své nové imunitě trestně stíhán za nehodu, při které předloni v červnu srazil autem na přechodu v Praze 6 čtyřiačtyřicetiletou ženu. V pátek to oznámil obvodní státní zástupce pro Prahu 2 Tomáš Bláha.

VOLBY 2009 - Factum Invenio: TOP 09 by se dostala do sněmovny

Ikona

30. července 2009 - PRAHA | Strana Miroslava Kalouska TOP 09 by se dostala do Poslanecké sněmovny, pokud by se volby konaly příští týden. Volby by vyhrála ODS, do dolní parlamentní komory by prošla i ČSSD, KDU-ČSL a komunisté, vyplývá to z průzkumu společnosti Factum Invenio, který byl zveřejněn ve čtvrtek.

Češi budou muset déle platit důchodové pojištění, jinak nedosáhnou na penzi

Ikona

28. července 2009 - PRAHA | Podmínky pobírání důchodů se v Česku zpřísňují. Podle statistik zveřejněných v úterý Českou správou sociálního zabezpečení (ČSSZ) se musí občané České republiky připravit na zvyšující se počet roků, kdy budou muset platit důchodové pojištění, aby měli na penzi nárok.

Janota: Schodek rozpočtu ČR v roce 2010 překročí 200 miliard korun

Ikona

28. července 2009 - PRAHA | Deficit českého státního rozpočtu v roce 2010 překročí 200 miliard korun. Ministr financí České republiky Eduard Janota to prohlásil pro úterní vydání Hospodářských novin (HN). Česká republika se bude muset kvůli krizi zadlužit více, než kdo tušil.

Skončil soud se Su Ťij, rozsudek padne v pátek

Ikona

28. července 2009 - RANGÚN | Obhajoba vůdkyně barmské opozice Su Ťij v úterý přednesla svoje poslední argumenty. Rozsudek by měl být vynesen již v pátek, informuje televize CNN. Právníci Su Ťij reagovali na závěrečnou řeč obžaloby, kterou si vyslechli u pondělního slyšení u soudu

Česko už dobrovolně opustilo 1814 nezaměstnaných cizinců

Ikona

27. července 2009 - PRAHA | Již 1814 cizinců z nečlenských zemí EU, kteří v České republice přišli o práci v důsledku ekonomické krize, se mezi 16. únorem a 24. červencem zapojilo do programu dobrovolných návratů a odletělo domů. Novinářům to v pondělí řekl náměstek ministra vnitra Jaroslav Salivar.

Novela vodního zákona ochrání více životní prostředí

Ikona

27. července 2009 - PRAHA |- Roční úsporu 240 milionů korun by měla přinést díky omezení administrativy novela vodního zákona, kterou v pondělí schválila Vláda ČR. Informoval o tom mluvčí ministerstva zemědělství Petr Vorlíček. ¨Jedním z důležitých prvků novely je přitom podle mluvčího nová definice takzvaného přirozeného koryta vodních toků.

Americký senát schválil desítky milionů dolarů pro íránskou opozici

Ikona

25. července 2009 - WASHINGTON | Senát Spojených států amerických schválil pomoc ve výši desítek dolarů určenou íránské opozici. Ta by měla peníze použít k obcházení omezení týkajících se médií vydaných íránskou vládou, informuje v sobotu francouzský deník Le Figaro.

Strana výpisu

... 786 ...