Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Fischer nespojí Janotův balíček s hlasováním o důvěře

Ikona

17. září 2009 - PRAHA | Premiér Jan Fischer nespojí úsporný balíček navržený ministrem financí Janotou s hlasováním o důvěře, protože jej sněmovna projedná v legislativní nouzi. "Co se týče rozpočtu, znovu jsme se shodli, že budeme hledat cestu mezi 160 a 170 miliardami schodku," sdělil premiér ve čtvrtek po jednání s prezidentem Václavem Klausem.

Expremiér Zeman zvažuje založení nové strany

Ikona

17. září 2009 - PRAHA | Expremiér Miloš Zeman zvažuje návrat do politiky prostřednictvím nové strany. Zeman prozradil, že uvažuje o názvu Strana práv občanů a že nyní s přáteli zvažuje, kdy s novou stranou vyrukovat, píše ve svém čtvrtečním vydání deník Právo.

Obama volal Fischerovi: Radar u vás stavět nebudeme

Ikona

17. září 2009 - WASHINGTON | Americká vláda údajně odloží plány na vybudování systému protiraketové obrany v České republice a Polsku vzhledem k tomu, že program Íránu na výrobu střel dlouhého doletu nepostupuje tak rychle, jak se předpokládalo. Ve čtvrtek o tom informuje deník The Wall Street Journal.

Klaus: Fischerově vládě se musí posílit mandát

Ikona

16. září 2009 - PRAHA | Prezident Václav Klaus po středeční schůzce s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem prohlásil, že kabinet Jana Fischera by měl dostat posílený mandát. Úřednická vláda původně počítala, že její mandát skončí na podzim, kdy vznikne nová vláda po předčasných volbách.

Topolánek již není více poslancem, složil mandát

Ikona

15. září 2009 - PRAHA | Předseda ODS Mirek Topolánek v reakci na výsledek poslanecké schůze sněmovny oznámil, že skládá svůj poslanecký mandát. "Nebudu přebírat odpovědnost za další možné kroky Sněmovny. Volby v červnu považuji za velmi špatné řešení," řekl v rozhovoru pro MF Dnes Topolánek.

KSČM pro rozpuštění sněmovny hlasovat nebude

Ikona

15. září 2009 - PRAHA | Pokud bude na programu jednání sněmovny zařazen návrh na její rozpuštění, komunisté se takového hlasování zdrží. Chtějí, aby se svolala řádná schůze sněmovny, na které se projedná návrh státního rozpočtu a s jeho schválením se spojila otázka důvěry vlády, oznámil v úterý předseda KSČM Vojtěch Filip.

Sociální demokracie nepodpoří rozpuštění sněmovny, volby chtějí v červnu

Ikona

15. září 2009 - PRAHA | Sociální demokracie nepodpoří na úterním hlasování rozpuštění sněmovny. Strana požaduje volby v červnu a přerušuje volební kampaň, informoval předseda strany Jiří Paroubek. Sociální demokracie nepodpoří rozpuštění sněmovny na úterním hlasování sněmovny, podle ČSSD je schválený ústavní zákon ústavně konformní.

Obama si je jistý, že USA a Čína se mohou vyhnout vzájemné obchodní válce

Ikona

15. září 2009 - WASHINGTON | Americký prezident Barack Obama v pondělí řekl, že si je "absolutně" jistý tím, že Spojené státy a Čína se mohou vyhnout obchodní válce vyvolané americkým clem uvaleným na čínské pneumatiky. Informuje o tom v úterý agentura Reuters.

Dozorčí rada ČSA má šest nových členů

Ikona

14. září 2009 - PRAHA | Valná hromada ČSA na pondělním mimořádném zasedání odvolala šest stávajících členů a na jejich místa zvolila nové členy. informovala o tom mluvčí ČSA Hana Hejsková. Na návrh majoritního akcionáře, tedy Ministerstva financí České republiky, jmenovala mimořádná valná hromada nové členy dozorčí rady.

Po rozpuštění sněmovny přijdou poslanci o plat i kanceláře

Ikona

14. září 2009 - PRAHA | Podle pravidel chodu dolní parlamentní komory musí poslanci po rozpuštění sněmovny nejen opustit své kanceláře, ale přijdou také o příspěvky na stravu, bydlení, asistenty a vrátí veškeré zapůjčené vybavení, které využívali během výkonu svého poslaneckého mandátu.

NERV představil závěrečnou zprávu, inspiroval se Finskem

Ikona

14. září 2009 - BRNO | Národní ekonomická rada vlády (NERV) v pondělí oficiálně ukončila svoji činnost. Novinářům v rámci strojírenského veletrhu v Brně představila hlavní body své závěrečné zprávy. Zpráva má asi 80 stran a vyplývá z ní, že hrubý domácí produkt (HDP) v Česku letos poklesne asi o pět procent.

Strana výpisu

... 781 ...