Expremiér Zeman zvažuje založení nové strany - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Expremiér Zeman zvažuje založení nové strany

Ikona

17. září 2009, 09.49 | PRAHA | Expremiér Miloš Zeman zvažuje návrat do politiky prostřednictvím nové strany. Zeman prozradil, že uvažuje o názvu Strana práv občanů a že nyní s přáteli zvažuje, kdy s novou stranou vyrukovat, píše ve svém čtvrtečním vydání deník Právo.

 

"Je velká otázka, zda by to mělo být před řádnými volbami, anebo po nich, zejména pokud dvě nejsilnější strany uzavřou velkou koalici, kterou bych pokládal za podvod na voličích obou stran," řekl Zeman v pražském sídle sdružení jeho přátel.

"Neměla by to být strana, která by kopírovala jakýmkoli způsobem programy jiných stran. Pak by také byla zbytečná. Ale měla by to být strana, která přijde s novým tématem," prohlásil Zeman.

Novým tématem by prý mělo být rozšíření práv občanů.

Zeman se také vyjádřil i k současné bouři na české politické scéně. "Můj názor jako občana se dá vyjádřit dvěma slovy: Šaškárna a Kocourkov," uvedl expremiér a nastínil, jak by situaci řešil. Zeman by zamítl programy obou nejsilnějších stran, neboť podle něj krizi prohlubují – například návrhy ODS na další daňové úlevy nebo návrh ČSSD "na takové nesmysly" jako je šrotovné či 13. důchod.

Tématické zařazení:

 » Politika