Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Topolánek spojil svou politickou budoucnost s Lisabonem

Ikona

29. září 2009 - PRAHA | Předseda ODS Mirek Topolánek po úterním jednání s předsedou Evropské komise José Manuelem Barrosem prohlásil, že pokud prezident Václav Klaus nepodepíše Lisabonskou smlouvu, tak šéf občanských demokratů odejde z politiky.

ČSSD navrhne obnovení komise ke kauze Morava a Krakatice

Ikona

29. září 2009 - PRAHA | Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka v úterý uvedl, že sociální demokraté budou usilovat o obnovu vyšetřovací komise ke kauze Morava a komise Krakatice. Obě komise by měli začít fungovat do řádných voleb a měly by přinést výsledky, uvedl Sobotka.

Senátoři podali k Ústavnímu soudu již druhou ústavní stížnost na Lisabonskou smlouvu

Ikona

29. září 2009 - BRNO | Senátoři, především z ODS, podali k Ústavnímu soudu již druhou ústavní stížnost na Lisabonskou smlouvu. Dokument zatím prošel oběma parlamentními komorami a čeká na podpis prezidenta, Česko patří spolu s Irskem mezi dvě poslední země EU, které smlouvu neratifikovaly.

Klaus: Se Svatým otcem máme stejné názory, i když vycházejí z jiných základů

Ikona

26. září 2009 - PRAHA | Jako charismatického představitele církve, politika, myslitele, ale také filozofa a spisovatele představil v sobotu ve Španělském sále Pražského hradu Václav Klaus papeže Benedikta XVI. Stalo se tak na setkání Jeho Svatosti s významnými zástupci českého politického a veřejného života.

Filip: Dolejš se choval neprofesionálně a naivně, měl by se vzdát mandátu

Ikona

26. září 2009 - PRAHA | Podle předsedy Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM) Vojtěcha Filipa by se měl Jiří Dolejš za své jednání s figurantem MF DNES, který straně nabídl milion za změnu zákona, odstoupit ze své funkce poslance. Filip to řekl v sobotu. "Své jednání bude muset také vysvětlit před výkonným výborem strany v úterý.

Bobošíková má být lídrem Zemanovy nové strany

Ikona

26. září 2009 - PRAHA | Bývalá europoslankyně Jana Bobošíková by se měl stát jedním z lídrů Strany práv občanů, o jejímž založení hovoří expremiér Miloš Zeman. O vzniku této strany se bude v polovině října rozhodovat na celostátním shromáždění sdružení Přátel Miloše Zemana, píše ve svém sobotním vydání deník Právo.

Poslanec Šustr z TOP 09 končí kvůli odhalení deníku

Ikona

26. září 2009 - PRAHA | Poslanec Ladislav Šustr ze strany TOP 09 rezignuje na posty ve Sněmovně a dozorčí radě Sazky. Uvedl to v sobotu server Idnes jako reakci na článek sobotní Mladé fronty DNES (MF DNES). Deník MF DNES odhalil, že Šustr byl za peníze ochoten slíbit ovlivnění zákona ve prospěch sponzora, majitele sítě heren. Za toho se vydával redaktor MF DNES.

Poslanci schválili snížení platů sobě i ústavním činitelům

Ikona

25. září 2009 - PRAHA | Poslanci v pátek odhlasovali snížení platů ústavních činitelů, soudců, státních zástupců a europoslanců o čtyři procenta. Prošel tak původní návrh vládního zákona, pro návrh hlasovalo 147 ze 190 přítomných poslanců. ČSSD původně navrhla snížit platy o pětinu, tedy o 20 procent, které neprošlo.

Poslanci schválili Janotův balíček na snížení schodku státního rozpočtu

Ikona

25. září 2009 - PRAHA | Pro hlasovalo 163 z přítomných 192 poslanců. Proti hlasovalo 26 členů dolní parlamentní komory. Poslanci na svém pátečním zasedání schválili úsporný balíček ministra financí Eduarda Janoty, který má za úkol snížit schodek státního rozpočtu. K původnímu znění prošly i pozměňovací návrhy, se kterými dosáhne schodek státního rozpočtu výše 162,8 miliardy korun.

Poslanci přerušili projednávání Janotova balíčku

Ikona

24. září 2009 - PRAHA | Poslanci přerušili po zhruba šestihodinové rozpravě jednání o balíčku návrhů zákonů ministra financí Eduarda Janoty, který má snížit schodek státního rozpočtu. Poslanci načetli pozměňovací návrhy a hlasování o nich nechali na páteční ráno.

Pokud bude schodek nad 164 miliard korun, Fischer nechce být premiér

Ikona

24. září 2009 - PRAHA | Pokud by sněmovna schválila rozpočet s deficitem vyšším než 164 miliard korun, premiér Jan Fischer nechce za tento rozpočet nést odpovědnost. Nesouhlas sněmovny s balíčkem považuje za signál, že jeho vláda nemá podporu poslanců.

Strana výpisu

... 779 ...