Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Prezident Václav Klaus podepsal tzv. Janotův balíček

Ikona

9. října 2009 - PRAHA | Prezident republiky Václav Klaus v pátek podepsal zákon související s návrhem zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2010, pro který se vžilo označení Janotův úsporný balíček. Informoval o tom prezidentův mluvčí Radim Ochvat. "Zákon novelizuje celkem patnáct zákonů z oblasti daní, sociálního zabezpečení a zdravotnictví.

Fischer: Věřím, že se Lisabonskou smlouvu podaří ratifikovat do konce roku

Ikona

9. října 2009 - PRAHA | Premiér Jan Fischer bezprostředně po pátečním setkání s předsedou Evropského parlamentu Jerzy Buzekem prohlásil, že i přes nové okolnosti věří v ratifikaci Lisabonské smlouvy do konce tohoto roku. Prohlášení Václava Klause chce analyzovat, nicméně uvedl, že je připraven s prezidentem jednat.

Buzek: Klausovu podmínku si musí Česko vyřešit samo

Ikona

9. října 2009 - PRAHA | Podmínku Václava Klause, který chce k Lisabonské smlouvě poznámku týkající se listiny základních práv, si musí Česká republika vyřešit nejdřív interně, uvedl v pátek předseda Evropského parlamentu Jerzy Buzek po jednání se šéfem Senátu Přemyslem Sobotkou (ODS).

Němcová: Klausův požadavek ohledně Lisabonské smlouvy je správný

Ikona

9. října 2009 - PRAHA | Prezidentovo stanovisko je správné, musí platit stejný přístup ke všem, sdělila v pátek dopoledne místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Reagovala tak na podmínku Václava Klause, který chce k Lisabonské smlouvě poznámka týkající se listiny základních práv.

Návrh na zrušení Dělnické strany vláda zdůvodňuje napojením partaje na neonacistické hnutí

Ikona

9. října 2009 - BRNO | Návrh na zrušení Dělnické strany (DS) má 900 stran příloh a argumentuje napojením partaje na neonacistickou scénu nebo ozbrojením Ochranných sborů. Uvedl to v pátek server ihned.cz. „Návrh vypočítává za poslední tři roky celkem 32 akcí, kterých se kromě členů DS účastnili i lidé z neonacistické scény,“ píše ihned.cz.

CVVM: TOP 09 by ve volbách skončila třetí, předčila by komunisty

Ikona

8. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Pokud by se volby konaly na konci září, umístila by se podle CVVM strana TOP 09 se ziskem 12,5 procent odevzdaných hlasů jako třetí. Předčila by tak KSČM, která by měla podporu pouze 12 procent. Volby by vyhrála ČSSD s podporou 32 procent. ODS by na sociální demokraty ztrácela 3,5 procenta.

ODS chce, aby Fischerovu vládu podpořily demokratické parlamentní strany

Ikona

8. října 2009 - PRAHA | Občanští demokraté vyzvali ve čtvrtek ostatní parlament strany, aby se podílely na prodloužení mandátu vlády Jana Fischera do květnových sněmovních voleb. Novinářům to sdělil předseda ODS Mirek Topolánek. Prodloužení mandátu považuje Topolánek za zásadní, protože nyní je podle jeho slov kabinet bez mandátu.

Senát schválil odložení státních maturit

Ikona

7. října 2009 - PRAHA | Návrh do Poslanecké sněmovny před časem předložil poslanec Walter Bartoš (ODS), který argumentoval tím, že v okolních zemích již existují podobné zkoušky a v prvním roce se tyto země potýkaly s logistickými problémy. "Hlavním cílem této novely je omezit tyto problémy, odklad o jeden rok umožní státní maturitní zkoušku konat s minimálními riziky," prohlásil tehdy Bartoš.

STEM: Téměř polovina občanů si myslí, že se Česko vyvíjí špatným směrem

Ikona

7. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Téměř polovina občanů (46%) České republiky si podle ve středu zveřejněných výsledků průzkumu agentury STEM myslí, že se situace v zemi vyvíjí nesprávným směrem. Nespokojenost je tak v této otázce nejvyšší od vzniku samostatného českého státu.

Fischer uklidňuje unii: Lisabon ratifikujeme do konce roku

Ikona

7. října 2009 - PRAHA | Český premiér Jan Fischer ujistil představitele Evropské unie, že Lisabonská smlouva reformující instituce EU, bude v České republice schválena do konce roku 2009. Fischer to prohlásil ve středu po jednání se zástupci EU. "Není otázkou, zda ano, nebo ne, je otázkou kdy, " prohlásil Jan Fischer.

Italský premiér stojí nad zákonem, tvrdí Berlusconiho právníci

Ikona

7. října 2009 - ŘÍM | Právní zástupci italského premiéra Silvia Berlusconiho prohlašují, že premiér by měl stát nad zákonem. Jak ve středu informuje britský Telegraph, je to jeden z jejich hlavních argumentů před ústavním soudem, který zvažuje, zda je ústavní zachovávat Berlusconiho imunitu stanovenou zákonem Alfano.

Strana výpisu

... 776 ...