Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Sociální demokraté požadují moratorium na nárůst nájemného

Ikona

16. října 2009 - PRAHA | ČSSD požaduje, aby vláda vydala nařízení, které prohlásí moratorium na nárůst nájemného od 1. ledna 2010 na dobu šesti měsíců. Chceme zamezit anarchii po 1. lednu, kdy nebude zákonem upraven problém změny výše nájemného, prohlásil v pátek ve vysílání ČT předseda strany Jiří Paroubek.

Politické strany proti Klausovi nepůjdou, přišly by o voliče

Ikona

16. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Politolog Rudolf Kučera v rozhovoru pro agentur Mediafax uvedl, že možnost odstoupení prezidenta Václava Klause ze své funkce je nepravděpodobné. Výzvy k jeho odstoupení lze očekávat jen od jednotlivců, nikoli od představitelů velkých stran, za Klausem totiž stojí většina veřejnosti, tvrdí Kučera.

Klause v boji proti Lisabonu podporují dvě třetiny Čechů

Ikona

16. října 2009 - PRAHA | Podle exkluzivního průzkumu agentury Median pro Lidové noviny podporuje prezidenta Václava Klause v jeho boji proti Lisabonské smlouvě 65 % lidí. Podobný počet lidí se bojí, že by bez Klausova zásahu mohlo dojít k prolomení tzv. Benešových dekretů.

Dělnická strana vyřešila svůj případný zákaz, má dvojníka

Ikona

16. října 2009 - PRAHA | Na stejné adrese jako krajně pravicová Dělnická strana (DS) sídlí i další strana s dělníky v názvu, Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS). V pátek o tom informoval server idnes.cz. "Ultrapravicová Dělnická strana zřejmě už před rokem počítala s tím, že ji Nejvyšší správní soud rozpustí.

Havel: Klausovo chování je nezodpovědné a nebezpečné

Ikona

15. října 2009 - PRAHA | Bývalý prezident Václav Havel zhodnotil počínání současné české hlavy státu Václava Klause v souvislosti s odkládáním ratifikace Lisabonské smlouvy jako nezodpovědné a nebezpečné. Havel na čtvrteční tiskové konferenci prohlásil, že doufá ve vítězství zdravého rozumu.

Senátorka Gajdůšková je připravena navrhnout, aby byl prezident Klaus zbaven pravomocí

Ikona

15. října 2009 - PRAHA | Místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková (ČSSD) je připravena navrhnout, aby byl prezident Václav Klaus zbaven pravomocí. A to tehdy, pokud hlava státu nepodepíše Lisabonskou smlouvu ani v případě jejího posvěcení Ústavním soudem, píše ve svém čtvrtečním vydání deník Právo.

Pokud Topolánek připravoval útok proti Sazce, musela to schválit vláda

Ikona

14. října 2009 - PRAHA | Pokud expremiér Mirek Topolánek (ODS) a ministr školství Ondřej Liška (SZ) skutečně zadali tajné službě úkol připravit akci proti vedení společnosti Sazka, musí o tom být usnesení vlády. Pokud to není, Topolánek porušil zákon, sdělil bezpečnostní expert ČSSD Jeroným Tejc.

Krutovláda Davida Ratha pokračuje, místní politici a další představitelé se ho bojí kritizovat

Ikona

14. října 2009 - STŘEDNÍ ČECHY | V řadě míst ve Středočeském kraji vládne atmosféra obav z hejtmana Davida Ratha (ČSSD). Píší o tom ve středečním vydání Lidové noviny. Dokládají to mnohé telefonáty zejména se starosty obcí či představiteli kraji podřízených institucí, při nichž se mají dotyční k svému hejtmanovi vyjádřit.

Zemanovi ministři oživli, spolupracovat s ním chce i Bobošíková

Ikona

14. října 2009 - PRAHA | Při návratu bývalého premiéra Miloše Zemana do vysoké politiky v chystané Straně práv občanů mu budou pomáhat někteří bývalí ministři z doby opoziční smlouvy mezi ČSSD a ODS: třeba Eduard Zeman, Jan Fencl či Miroslav Grégr. Píše o tom ve středečním vydání deník MF DNES.

Klaus je pro Rusy dobrým partnerem

Ikona

14. října 2009 - PRAHA | Vztahy Kremlu a Pražského hradu prošly po rozpadu Sovětského svazu řadou proměn. Zatímco předchozího českého prezidenta Václava Havla Rusové vnímali jako symbol evropské demokracie, stávající hlavu České republiky Václava Klause považují za dobrého partnera.

Barroso varuje Čechy: Schvalte Lisabon, jinak přijdete o eurokomisaře

Ikona

13. října 2009 - BRUSEL | Předseda Evropské komise José Manuel Barroso varoval v úterý českého premiéra Jana Fischera, že Česko může přijít o svého člena v Evropské komisi. Informuje o tom agentura Reuters. "Pokud nebudeme mít Lisabonskou smlouvu, nebudou žádné záruky pro Českou republiku, ani pro jakýkoli další stát, že bude mít svého komisaře," řekl Barroso.

Strana výpisu

... 774 ...