Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Bublan: Šéfka akreditační komise Dvořáková by měla mít ochranku

Ikona

27. října 2009 - PRAHA | Předsedkyně akreditační komise ministerstva školství , která se zabývá kauzou takzvaných rychlostudentů na plzeňských právech, by měla mít ochranku. V úterý odpoledne to v rozhovoru pro Rádio Česko řekl stínový ministr vnitra František Bublan (ČSSD).

Ústavní soud odročil jednání na 3. listopadu

Ikona

27. října 2009 - PRAHA | Ústavní soud v úterý po veřejném slyšení ve věci stížnosti senátorů na Lisabonskou smlouvu odročil jednání na úterý 3. listopadu. Plénum soudců se musí před finálním rozhodnutím ještě poradit, uvedl předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský.
Ústavní soud ke stížnosti vydá konkrétní rozhodnutí až po mimořádné Evropské radě, jež se koná na konci října.

Fischer dal politikům dva týdny, aby se dohodli na eurokomisaři

Ikona

27. října 2009 - PRAHA | Premiér Jan Fischer vzkázal politikům, že mají maximálně 14 dní na to, aby se dohodli na jménu eurokomisaře, jinak ho jmenuje Fischer sám, píše ve svém úterním vydání deník Právo. "V této věci bych jednání s politiky rád dynamizoval, aby vláda v horizontu čtrnácti dní měla jasno," uvedl Fischer na dotaz Práva.

Senátoři podali námitku pro podjatost soudce Pavla Rychetského - byla zamítnuta

Ikona

27. října 2009 - BRNO | Advokát skupiny senátorů Jaroslav Kuba vznesl v úterý námitku pro podjatost soudce Pavla Rychetského. Odůvodnil jí tím, že Rychetský jednal o Lisabonské smlouvě s německým velvyslancem. Ústavní soud námitku pro podjatost přijal a přerušil své jednání na 10 minut, během kterých se o námitce poradil. Po poradě vynesl soud rozhodnutí, že námitku zamítá.

Začalo jednání Ústavního soudu o stížnosti proti Lisabonské smlouvě

Ikona

27. října 2009 - BRNO | V Brně začalo jednání Ústavního soudu (ÚS) o stížnosti skupiny senátorů ODS proti Lisabonské smlouvě. ÚS si vyžádal stanovisko Senátu, Poslanecké sněmovny, vlády a prezidenta, kvůli složitosti případu se však neočekává, že by soud rozhodl ještě v úterý.

Ministr kultury Václav Riedlbauch měl v roce 1989 vyhrožovat stávkujícím umělcům

Ikona

25. října 2009 - PRAHA | Současný ministr kultury Václav Riedlbauch měl údajně v listopadových dnech roku 1989 coby šéf opery Národního divadla vyhrožovat stávkujícím umělcům finančními postihy, vyhazovy a vězením. V neděli to uvedla Česká televize s odvoláním na 20 let starý dokument.

Motejl: Kdyby byly volby, nebyla by kauza plzeňských práv

Ikona

25. října 2009 - PRAHA | Veřejný ochránce práva Otakar Motejl se domnívá, že kdyby se na podzim uskutečnily předčasné parlamentní volby, nevznikla by kauza plzeňských práv. V neděli to Motejl řekl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. "Nebylo zkrátka o čem psát," odůvodnil Otakar Motejl svůj názor.

USA požádaly o vydání režiséra Polanského

Ikona

24. října 2009 - BERN | Spojené státy včera odpoledne oficiálně požádaly Švýcarsko o vydání režiséra Romana Polanského, který byl 26. září zadržen v Curychu poté, co přijel na tamní festival převzít cenu za celoživotní dílo. Informace přináší sobotní vydání Mladé fronty Dnes.

Čtyři poslanci v době krize plánují cestu do Afriky za 1,2 milionu korun

Ikona

24. října 2009 - PRAHA | Čtyři poslanci se i přes současnou ekonomickou krizi chtějí na osm dní podívat do Jihoafrické republiky. Jejich cesta za 1,2 milionu korun je stále v plánu, píše ve svém sobotním vydání deník Právo. Jako členové delegace jsou uvedeni Petr Červenka a Josef Smýkal (oba ČSSD) a Miloš Patera s Danielem Rovanem (oba ODS).

Václav Klaus poslal Ústavnímu soudu vyjádření k Lisabonské smlouvě

Ikona

23. října 2009 - BRNO | Václav Klaus poslal Ústavnímu soudu (ÚS) vyjádření ke slučitelnosti Lisabonské smlouvy a ústavního pořádku ČR. Ústavní soud ho v pátek odpoledne zveřejnil na svých internetových stránkách. Klaus v něm upozorňuje na přijímání evropského práva většinovým systémem.

Švédské předsednictví přišlo s řešením Klausových požadavků

Ikona

23. října 2009 - PRAHA | Návrh švédského předsednictví na řešení požadavku prezidenta Václava Klause ohledně ratifikace Lisabonské smlouvy je pro Klause přijatelný. Oznámil to ředitel tiskového odboru Hradu Radim Ochvat. "Prezident republiky Václav Klaus obdržel návrh švédského předsednictví EU, který je odpovědí na jeho požadavek související s ratifikací Lisabonské smlouvy v České republice.

Strana výpisu

... 771 ...