Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Klaus měl v USA projev o Reaganovi a pádu komunismu

Ikona

7. listopadu 2009 - SIMI VALLEY | Český prezident Václav Klaus měl v pátek večer během své návštěvy USA projev v Prezidentské knihovně Ronalda Reagana v Simi Valley v Kalifornii na téma Ronald Reagan a pád zdi: Přemítání o minulosti, poučení pro dnešek. Píše o tom ve svém sobotním vydání deník Právo.

Eurokomisařem bude nejspíš premiér Jan Fischer

Ikona

6. listopadu 2009 - PRAHA | Eurokomisařem bude nejspíš současná hlava vlády, premiér Jan Fischer. Jednali o tom hlavní zástupci dvou nejsilnějších politických stran Mirek Topolánek s Jiřím Paroubkem. Šéf ODS informaci nepopřel, odkázal však na pondělní tiskovku, informoval o tom v pátek zpravodajský server Idnes.

Pražská ČSSD nesouhlasí s návrhy řešení krize v dopravním podniku

Ikona

6. listopadu 2009 - PRAHA | Pražská ČSSD nesouhlasí s návrhy na řešení krize v dopravním podniku tak, jak je představila ODS, která navrhla odejmutí zaměstnaneckých benefitů a snížení platů. Kdyby byla vůle k řešení kritického stavu v Dopravním podniku dříve, mohlo se dávno nalézt systémové řešení, uvedl v pátek Petr Hulinský.

Rychetský reaguje na Klause: Rozhodnutí ústavního soudu nemůže být politicky neutrální

Ikona

5. listopadu 2009 - BRATISLAVA | Každé rozhodnutí ústavního soudu je nejen odborné, ale má i politický rozměr a politický dopad. Řekl to ve čtvrtek v Bratislavě předseda českého ústavního soudu Pavel Rychetský, kterého cituje portál slovenského deníku Sme. Rychetský tak reagoval na kritiku prezidenta Václava Klause.

Senát vrátil návrh na zrušení televizních a rozhlasových poplatků k projednání výborům

Ikona

5. listopadu 2009 - PRAHA | Horní parlamentní komora ve čtvrtek vrátila návrh senátora Richarda Svobody (ODS) na zrušení koncesionářských poplatků k projednání výborům a komisi. Česká televize a Český rozhlas by dle návrhu získávaly prostředky z veřejného rozpočtu, změna by ušetřila náklady spojené s výběrem poplatků.

Poslanci Marku Bendovi hrozí odebrání titulu z plzeňských práv

Ikona

5. listopadu 2009 - PLZEŇ | Rektor Západočeské univerzity v Plzni Josef Průša se ve čtvrtek dohodl s děkanem právnické fakulty Jiřím Pospíšilem o návrhu na odebrání titulu JUDr. v případě poslance Marka Bendy (ODS). Důvodem k odebrání titulu je Bendova nedostatečná rigorózní práce, uvedl rektor Průša.

Letošní Cenu Michala Tošovského si za boj proti byrokracii odnese Topolánek

Ikona

5. listopadu 2009 - PRAHA | Cenu Michala Tošovského, která je každoročně udělována za boj proti byrokracii, letos získá předseda občanské demokracie Mirek Topolánek. Ve čtvrtek dopoledne o tom informoval Ivo Brokeš ze sekretariátu horní komory parlamentu, jejíž předseda udílení cen zaštítil.

Fischer : Češi kvůli sporům energetiku nedostanou

Ikona

5. listopadu 2009 - PRAHA | Čeští politici se kvůli hádkám připravili o nejvlivnější posty v evropské komisi. Premiér Jan Fischer v rozhovoru pro HN přiznal, že šance získat post komisaře pro energetiku, o který Česko velmi stálo, je minimální. Ve čtvrtečním vydání o tom informují Hospodářské noviny (HN).

Topolánek by si na místě evropského ministra zahraničí dovedl představit Vondru

Ikona

4. listopadu 2009 - PRAHA | Předseda ODS Mirek Topolánek by si na místě evropského představitele pro zahraniční politiku dovedl představit bývalého vicepremiéra pro evropské záležitosti Alexandra Vondru. Česko má ovšem malý vliv rozhodování ovlivnit, sdělil Topolánek ve středu.

Fischer, Topolánek a Paroubek se na osobě eurokomisaře nedohodli

Ikona

4. listopadu 2009 - PRAHA | Středeční schůzka premiéra Jana Fischera, předsedy ODS Mirka Topolánka a šéfa ČSSD Jiřího Paroubka kvůli kandidátovi na českého eurokomisaře skončila podle očekávání krachem. Politici se na jménu nedohodli. ODS trvá na svém kandidátovi Alexandru Vondrovi.

Prohlášení prezidenta k verdiktu Ústavního soudu o Lisabonské smlouvě

Ikona

3. listopadu 2009 - PRAHA | Prohlášení prezidenta republiky Václava Klause k rozhodnutí Ústavního soudu ze dne 3. listopadu 2009. Ústavní soud rozhodl, že Lisabonská smlouva není v rozporu s Ústavou České republiky.

Strana výpisu

... 768 ...