Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Top 09 má po dvoudenním sjezdu vedení, stranické orgány a stanovy

Ikona

28. listopadu 2009 - PRAHA | Po dvoudenním ustavujícího sněmu TOP 09 se předsedou strany stal Karel Schwarzenberg, prvním místopředsedou byl zvolen Miroslav Kalousek, dalšími místopředsedy se stali Jaromír Drábek, Marek Ženíšek, Pavol Lukša a Ludmila Müllerová. Strana si rovněž odhlasovala stanovy a obsazení stranických orgánů.

Druhý den sněmu TOP 09 je volební

Ikona

28. listopadu 2009 - PRAHA | V 9.09 začal v pražském TOP Hotelu druhý den historicky prvního sněmu TOP 09. Delegáti si na něm zvolí předsedu strany a vedení, s největší pravděpodobností se šéfem strany stane Karel Schwarzenberg. Delegáty stylově v 9.09 svolal k zasedání lesní roh. "Čekají nás volby, a proto směle do toho," řekla poslankyně a šéfka jihočeské organizaceVlasta Parkanová.

Politika přitahuje mladé, vstupují do stran

Ikona

28. listopadu 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Vstoupit do politiky začíná být mezi mladými lidmi "sexy". Doba, kdy si lidé pod pojmem strana představili hlavně komunisty, už po dvaceti letech odezněla, píše v sobotním vydání deník MF DNES. Oběma nejsilnějším stranám, tedy ČSSD i ODS, přibývá členů. A nejde o žádné mrtvé duše. Občanští demokraté jich teď mají nejvíce v historii - přes 33 tisíc.

Hříchy šedé eminence TOP 09

Ikona

28. listopadu 2009 - PRAHA | První celostátní sněm TOP 09 si v sobotu zvolí vedení strany a pravděpodobně potvrdí Miroslava Kalouska na pozici prvního místopředsedy. Kalousek je znám svou racionalitou, zkušenostmi a politickou obratností, zároveň má ale na kontě řadu nevyjasněných vroubků.

Paroubek vyzval pražskou ODS k rezignaci

Ikona

27. listopadu 2009 - PRAHA | Šéf ČSSD Jiří Paroubek vyzval celou radu pražského magistrátu, která se skládá především ze členů ODS, k rezignaci. Důvodem je podle Paroubka fiasko kolem Opencard. Je to symbol praktik Dalíkovského charakteru. Prodělat 888 milionů korun, to je pro mě jako Pražana znepokojující, tvrdí Paroubek.

Topolánek: Český eurokomisař má prázdnou a nevýznamnou agendu

Ikona

27. listopadu 2009 - PRAHA | Portfolio českého eurokomisaře je prázdná a méně významná agenda, reagoval v pátek předseda ODS Mirek Topolánek na to, že se Füle bude starat o rozšiřování EU. Podle Topolánka to jde na vrub obrazu České republiky v letošním roce. "Naše vyjednávací pozice tím byla nepochybně snížena.

Rusko a USA zřejmě nestihnou včas podepsat novou dohodu o jaderném odzbrojení

Ikona

27. listopadu 2009 - MOSKVA | Rusko a Spojené státy s největší pravděpodobností nepodepíší novou dohodu o jaderném odzbrojování do 5. prosince, kdy vyprší platnost staré smlouvy START-1. Jednání o nové smlouvě ale budou i nadále pokračovat a dokument by měl být podepsán ještě letos, informují v pátek agentury Reuters a Interfax.

Stát dotoval kurt, který není kam postavit

Ikona

27. listopadu 2009 - PRAHA | Pět milionů korun dal stát pražskému Squashcentrum Strahov na skleněný kurt, který měl sloužit českým sportovcům. Místo toho ale centrum kurt pronajalo na turné po světě, uvádí páteční vydání Hospodářských novin (HN). Skleněný kurt míří z Kuvajtu do Saúdské Arábie, na turné se v něm představují nejlepší světoví hráči squashe.

Nejhorší hejtman je Rath, nejlépe občané hodnotí Haška

Ikona

26. listopadu 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Nejhůře hodnoceným hejtmanem je David Rath (ČSSD), nejlépe občané hodnotí jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD). Ukázal to průzkum agentury SANEP. Kromě jihomoravského hejtmana Michala Haška si v průzkumu velmi dobře vedl šéf Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas, hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek a hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík.

Premiér ve čtvrtek oznámí jména nových ministrů

Ikona

25. listopadu 2009 - PRAHA | Premiér Jan Fischer oznámí jména nových ministrů ve čtvrtek po schůzce s předsedou ODS Mirkem Topolánkem. Fischer to oznámil po středeční schůzce s primátory čtyř největších měst. V pondělí 30. listopadu budou prezidentem Václavem Klausem jmenovaní nástupci ministra životního prostředí Ladislava Mika a ministra pro evropské záležitosti Štefana Füleho.

Fico vysoudil 33 000 eur za článek o manželce

Ikona

24. listopadu 2009 - BRATISLAVA | Slovenský premiér Robert Fico uspěl v úterý v soudním sporu na ochranu osobnosti s vydavatelství deníku Plus jeden den, informuje v úterý televize Markíza. Krajský soud v Bratislavě nařídil vydavatelství listu, aby mu zaplatilo za nemajetkovou újmu 33 139, 9 eura, v přepočtu 890 000 korun.

Strana výpisu

... 763 ...