Nejhorší hejtman je Rath, nejlépe občané hodnotí Haška - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Nejhorší hejtman je Rath, nejlépe občané hodnotí Haška

Ikona

26. listopadu 2009, 14.19 | ČESKÁ REPUBLIKA | Nejhůře hodnoceným hejtmanem je David Rath (ČSSD), nejlépe občané hodnotí jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD). Ukázal to průzkum agentury SANEP. Kromě jihomoravského hejtmana Michala Haška si v průzkumu velmi dobře vedl šéf Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas, hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek a hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík.

 

Pražský primátor Pavel Bém má v podstatě stejné procento příznivců jako odpůrců.

Michal Hašek získal ve svém kraji celkem 64 % kladných hodnocení, na druhém místě se umístili hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas a šéf kraje Vysočina Jiří Běhounek, kteří oba shodně zaznamenali 56 % kladných odpovědí. Hodnocení ostatních hejtmanů se pohybuje v rozmezí mezi 40 až 49 % kladných odpovědí. Výjimkou je pouze středočeský hejtman David Rath, který získal jen 27 % kladných hodnocení, ale vede v podílu negativních reakcí, kterých získal 54 %. Záporný postoj u většiny ostatních hejtmanů se pohyboval mezi 30 a 40 %.

Nejvyrovnanější stav kladných a záporných odpovědí získala hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová, s níž je spokojeno 46 % a nespokojeno 42 % dotázaných, stejný počet kladných a záporných hlasů (41 %) dostal od dotázaných hejtman Pardubického kraje Radko Martínek. Podobně na tom byl i šéf Libereckého kraje Stanislav Eichler, s jehož prací vyslovilo souhlas 40 % respondentů, naopak nespokojeno bylo 39 % dotázaných.

Působení pražského primátora Pavla Béma hodnotí kladně 48 % Pražanů, což znamená páté místo v celkovém hodnocení. 46 % dotázaných v hlavním městě naopak hodnotí primátorovu práci záporně.
Průzkum byl zaměřen na spokojenost s činností jednotlivých hejtmanů a pražského primátora Pavla Béma.

Ikona

Tématické zařazení:

 » Politika