Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

ČSSD: Topolánkova vláda způsobila výpadek ze sociálního pojištění za 130 miliard

Ikona

21. prosince 2009 - PRAHA | Kvůli vyškrtnutí jedné věty za zákona o sociálním pojištění vypadne v odvodech na sociální pojištění 130 miliard korun. Na pondělní tiskové konferenci to řekl předseda ČSSD Jiří Paroubek s tím, že za to může někdejší vláda Mirka Topolánka. Podle ČSSD v období mezi lednem a červnem 2007 ze zákona vypadla věta o vyměřovacím základu pro organizace a malé organizace.

Rozbitá tvář Berlusconimu u Italů pomohla

Ikona

20. prosince 2009 - ŘÍM | Popularita Silvia Berlusconiho po útoku muže, který mu před týdnem vyrazil dva zuby a zlomil nos, opět stoupla nad 50 %. Podle nejnovějších průzkumů ho nyní podporují i mnozí stoupenci opozice, informuje v neděli agentura Reuters. Podle průzkumu agentury ISPO, který zveřejnil deník Corriere della Sera, stoupla Berlusconiho obliba na 55,9 z 48,6 %.

Obrazem: Vánoční nadílka ČSSD v Teplicích

Doprovodný obrázek

19. prosince 2009 - TEPLICE | S malým časovým předstihem dostali vánoční dárky už v pátek 18., prosince kluci a děvčata v Teplicích. Do Krušnohorského divadla pozvala všechny děti krajská organizace ČSSD. Pod vánočním stromem pro ně byly připraveny nejen hračky, ale také bohatý kulturní program s tancem, ve kterém mimo jiné vystoupila Kateřina Brožová či skupina Maxim Turbulenc.

750 000 pro pana exministra

Ikona

19. prosince 2009 - PRAHA | Vězeňskou službu zastupuje při právních sporech advokátní kancelář, kterou spoluvlastní exministr Pavel Němec. Ten přitom v roce 2005 jako ministr spravedlnosti jmenoval do funkce současného ředitele Vězeňské služby Luďka Kulu. Informace přineslo sobotní vydání Mladé fronty Dnes.

Programu dobrovolných návratů využilo 2089 cizinců

Ikona

17. prosince 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Celkem 2089 cizinců, kteří pobývali v Česku legálně, využilo do 15. 1. v úterý skončeného projektu Dobrovolných návratů. Z toho dalších 169 cizinců bylo v Česku nelegálně, uvedl ministr vnitra Martin Pecina. Z celkového počtu cizinců využili dobrovolných návratů nejvíce Mongolové (1342), kteří tvořili téměř dvě třetiny cizinců registrovaných v programu.

Sociální demokraté chtějí bojovat za snižování emisí skleníkových plynů

Ikona

17. prosince 2009 - PRAHA | ČSSD chce docílit snižování emisí skleníkových plynů v ovzduší, předkládá do sněmovny zákon, který by to měl zajistit. Ve čtvrtek to oznámil předseda strany Jiří Paroubek. "V minulých dnech jsme hovořili o snižování skleníkových plynů, Česká republika má nyní šanci pokročit ve snižování hodnot," prohlásil Paroubek.

Prezident vetoval zákaz prodeje letiště Praha

Ikona

16. prosince 2009 - PRAHA | Prezident Václav Klaus vetoval zákon o vlastnictví letiště Praha - Ruzyně, který de facto zakazoval jeho privatizaci. Uvedl to ve středu ředitel tiskového odboru prezidentské kanceláře Radim Ochvat. Parlament použil podle prezidenta v tomto případě formou zákona nástroj, který jí nepřísluší a zákon, který přijal, znamená průlom moci legislativní do moci exekutivní.

Lidovci mají plán, jak v příštím roce ušetřit miliardy z rozpočtu

Ikona

16. prosince 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Zastavit tendr na odstranění starých ekologických zátěží, zpoplatnit hazard, vzít manažerům firem, jejichž spoluvlastníkem je stát, tzv. zlaté padáky a také stanovit obvyklou cenu pro výstavbu jednoho kilometru dálnice. To jsou plány KDU-ČSL, jak lze příští rok ušetřit 27 miliard korun.

Klaus vetoval novelu zákona o Státním fondu rozvoje bydlení

Ikona

15. prosince 2009 - PRAHA | Prezident Václav Klaus v úterý nepodepsal novelu zákona o Státním fondu rozvoje bydlení (SFRB), která umožňuje, aby SFRB dostával dotace ze státního rozpočtu. "Ta myšlenka je stejná: Vytknout další, již padesátou věc před závorku, a říct, že bez ohledu na to, co se bude dít s naší ekonomikou, bude automatický každoroční nárůst prostředků do SFBR," komentoval zákon Klaus.

Fischer: ODS bude můj kabinet podporovat

Ikona

15. prosince 2009 - PRAHA | Pokud se bude vláda chovat protideficitně, tak ji ODS bude podporovat i nadále, sdělil v úterý premiér Jan Fischer po jednání s předsedou ODS Mirkem Topolánkem v Kramářově vile. "Byla to plánovaná schůzka a mezi ní a tou minulou se mnohé stalo. Pan Topolánek vyjádřil zklamání nad tím, jak dopadl rozpočet, ale oba jsme se shodli, že by bylo nejhorší rozpočet neschválit vůbec.

Fischer chce od Topolánka slyšet, jaký má ODS postoj k vládě

Ikona

14. prosince 2009 - PRAHA | Premiér Jan Fischer v rozhovoru pro Českou televizi uvedl, že na úterní schůzce s předsedou ODS Mirkem Topolánkem se chce od šéfa občanských demokratů dozvědět, zda má vláda podporu ODS. Fischer by byl rád, aby kabinet měl nadále podporu napříč celou Poslaneckou sněmovnou.

Strana výpisu

... 759 ...