Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Paroubek: Druhý Janotův balíček obsahuje řadu skandálních věcí

Ikona

25. ledna 2010 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek v pondělí uvedl, že takzvaný druhý balíček ministra financí Eduarda Janoty obsahuje velké množství překvapivých až skandálních věcí. Většina nových návrhů poškozuje lidi, pro sociální demokracii je proto nepřijatelná, poznamenal Paroubek.
"Nové Janotovy návrhy jsou z velké části pro sociální demokracii nepřijatelné.

Paroubek varuje před návratem hospodářské krize

Ikona

21. ledna 2010 - PRAHA | Potírání korupce, podpora ekoprojektů, podpora komunální výstavby bytů, zvýšení daňové zátěže na tabák a alkohol jsou jen některá ze seznamu opatření, kterými chce ČSSD bojovat proti současné ekonomické krizi. Na čtvrteční mezinárodní ekonomické konferenci představil opatření šéf ČSSD Jiří Paroubek.

Jiří Paroubek: Boj proti nezaměstnanosti je prioritou ČSSD

Ikona

19. ledna 2010 - DĚČÍN | Předseda ČSSD a poslanec za Ústecký kraj Jiří Paroubek dnes na děčínského úřadu práce uvedl, že smyslem podpory zaměstnanosti ze strany politiky státu by mělo být udržení nově zaměstnaného na trhu práce a motivační prvky k zamezení návratu do sociálního systému. Reagoval tak kromě jiného i na vysoké počty nezaměstnaných v kraji, kdy v Děčíně jde s 15 % o druhý nejpostiženější okres v Ústeckém kraji.

Fischer zhodnotil výsledek schůzek s politickými lídry

Ikona

18. ledna 2010 - PRAHA | Premiér Jan Fischer v pondělí po zasedání vlády zhodnotil výsledek schůzek, které v minulých dnech uskutečnil s lídry politických stran. Během těchto jednání chtěl Fischer zejména varovat předsedy stran a veřejnost před zvyšováním deficitu státního rozpočtu. "Se všemi jsem hovořil na téma poslaneckých návrhů, které směřují k navýšení schodku státního rozpočtu," řekl Fischer.

O boji s korupcí by měli mluvit jen důvěryhodní lidé, vzkázal Paroubek Topolánkovi

Ikona

18. ledna 2010 - PRAHA | Sociální demokracie podpoří vládní protikorupční balíček, sdělil v pondělí předseda ČSSD Jiří Paroubek. Zároveň vzkázal svému největšímu politickému rivalovi, šéfovi ODS Mirku Topolánkovi, že o boji s korupcí by měli mluvit jen lidé, kteří budí důvěru. "Když chce někdo bojovat s korupcí, musí být sám důvěryhodný.

Němec je zpět. U zakázky za stamiliony

Ikona

18. ledna 2010 - PRAHA | Pavel Němec, bývalý ministr, proslulý ohromnými účty za telefon, se potichu vrací na scénu. A rovnou se objevuje poblíž lukrativní, stamilionové zakázky na systém domácího vězení, který se chystá vybrat ministerstvo spravedlnosti, píší v pondělním vydání Hospodářské noviny. Němcova advokátní kancelář radí ministerstvu s přípravou tendru.

Janota chce odříznout politiky od státních firem

Ikona

16. ledna 2010 - PRAHA | Ministr financí Eduard Janota se rozhodl, že ještě do květnových voleb udělá pořádek v největších firmách ovládaných státem. Důkladně prověří jak platy manažerů, tak obsazení představenstvech a dozorčích rad - posvítí si tak na politiky či lidi s nimi spojené, píší v sobotním vydání Lidové noviny. Hloubkový audit bude mít dvě části.

Financování sportu můžou vyřešit odvody ze zdravotního pojištění

Ikona

15. ledna 2010 - PRAHA | Ministerstvo školství, které s ministerstvem financí připravuje nový loterijní zákon, chce prosadit, aby část peněz na sport šla z všeobecného zdravotního pojištění. Uvedl to v pátek internetový server Lidových novin (LN). Český sport by tak zanedlouho mohl získat nový zdroj, který by alespoň částečně nahradil zmenšující se příjmy od loterijní společnosti Sazka.

Účet za rok nevládnutí

Ikona

15. ledna 2010 - PRAHA | Místo vlády jen údržba. Sněmovna nefunguje a senát má prázdniny. Politici, kteří nerozhodují, nás stojí 733 tisíc denně. V pátečním vydání o tom píše Mladá fronta Dnes. Další pokus Fischerovy vlády něco prosadit zkrachoval. Šéf ODS Mirek Topolánek včera smetl ze stolu protikorupční balíček, který vláda tento týden schválila.

Korupce: stát přitvrdí, zaměří se na firmy

Ikona

15. ledna 2010 - PRAHA | Nová vláda bude mít snazší práci: od Fischerova kabinetu dostane podrobný seznam, jaké zákony jsou potřeba pro úspěšný boj s korupcí. A některé návrhy, o nichž budou ministři jednat, by se výrazně dotkly i firem. Informují o tom Hospodářské noviny (HN). Ministři budou podle informací HN například zvažovat, jak změnit daně tak, aby si mohli podnikatelé obtížněji "ulívat" peníze do černých fondů na úplatky.

Předseda ČSSD shání bydlení v Teplicích

Ikona

14. ledna 2010 - TEPLICE | Předseda ČSSD Jiří Paroubek shání bydlení v Teplicích, do nadcházejících voleb totiž kandiduje za Ústecký kraj, a tak se hodlá přiblížit voličům. Informaci přinesl ve čtvrtek server idnes.cz. "Zájem o zisk nemovitosti potvrdil MF DNES Paroubek a Petr Benda, šéf severočeské organizace strany. Neupřesnili ale, zda si chce Paroubek nějaký byt koupit nebo jen najmout," uvedl server idnes.cz.

Strana výpisu

... 755 ...