Fischer zhodnotil výsledek schůzek s politickými lídry - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Fischer zhodnotil výsledek schůzek s politickými lídry

Ikona

18. ledna 2010, 17.48 | PRAHA | Premiér Jan Fischer v pondělí po zasedání vlády zhodnotil výsledek schůzek, které v minulých dnech uskutečnil s lídry politických stran. Během těchto jednání chtěl Fischer zejména varovat předsedy stran a veřejnost před zvyšováním deficitu státního rozpočtu. "Se všemi jsem hovořil na téma poslaneckých návrhů, které směřují k navýšení schodku státního rozpočtu," řekl Fischer.

 

Premiér chtěl podle svých slov zejména varovat šéfy parlamentních stran a veřejnost před dalším poškozováním veřejných financí.

"Velkou naději na průchod má návrat mateřské dovolené na původní výši," uvedl Fischer s tím, že návrh bude muset ale schválit i Senát a prezident, který již avizoval, že podpis nepřipojí. "Možná budeme svědky delšího schvalovacího procesu," řekl Fischer.

Premiér shrnul, že TOP 09 a ODS nepodpoří žádné návrhy, které by vedly ke změnám státního rozpočtu, ČSSD a KSČM stojí podle Fischera na druhém pólu. KDU-ČSL a Strana zelených hodlají prosadit jen změny v mateřské.

Ikona

Tématické zařazení:

 » Politika