750 000 pro pana exministra - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

750 000 pro pana exministra

Ikona

19. prosince 2009, 11.16 | PRAHA | Vězeňskou službu zastupuje při právních sporech advokátní kancelář, kterou spoluvlastní exministr Pavel Němec. Ten přitom v roce 2005 jako ministr spravedlnosti jmenoval do funkce současného ředitele Vězeňské služby Luďka Kulu. Informace přineslo sobotní vydání Mladé fronty Dnes.

 

Kancelář Němec, Bláha, Navrátilová zastupuje Vězeňskou službu mimo jiné ve sporu s firmou Microsoft týkající se Vězeňského informačního systému (VIS). Jen za listopad si vyúčtovala 750 tisíc. To se zdá vedení věznic hodně. "Uvedená částka nebyla proplacena, s advokátní kanceláří o ní jednáme," říká mluvčí Vězeňské služby Robert Káčer.

Němcova kancelář má milionové zakázky od celé řady úřadů a institucí, které ve veřejné funkci řídil nebo na které měl vliv. Jak to dokázal? Scénář je ve všech případech stejný. Státní instituce podepsaly za Němcova působení nebo těsně po jeho odchodu smlouvu na právní služby s advokátem Jaromírem Bláhou. Němec opustil politiku a po dvou letech založil s Bláhou společnou advokátní kancelář. A všechny Bláhovy státní zakázky přešly na ni.

Němec odmítá, že by se dopustil střetu zájmů. "O smlouvě s Vězeňskou službou nevím, nemohu ani potvrdit její existenci, nemám na starosti její plnění, nikdy jsem o ní s ředitelem nejednal a tím pádem vylučuji jakoukoliv souvislost se mnou," napsal včera v prohlášení Němec.

Ikona

Tématické zařazení:

 » Politika