Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Paroubek: Vláda výjimku nevyjednala dobře

Ikona

30. října 2009 - PRAHA | Sociální demokracie vítá dohodu Evropské rady týkající se výjimky z Charty základních práv EU, kterou požadoval český prezident Václav Klaus, varuje ale před nebezpečím, které v sobě nese. Vláda podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka nezvolila šťastnou cestu k uplatnění výjimky.

Vláda neselhala, postupovala v rámci svého mandátu, tvrdí premiér Fischer

Ikona

30. října 2009 - PRAHA | Český premiér Jan Fischer se v pátek ostře ohradil proti výhradám, že česká vláda selhala při vyjednávání výjimky z Listiny základních práv EU. Podle kritiků, mezi něž patří také předseda ČSSD Jiří Paroubek, může výjimka znamenat znevýhodnění českých občanů v oblasti uplatňování evropského práva.

Zahradil: Ztráta sociálních práv kvůli výjimce nehrozí

Ikona

30. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Europoslanec Jan Zahradil (ODS) se domnívá, že udělení výjimky z Listiny základních práv EU, kterou Česká republika získala, nezpůsobí ohrožení žádných dalších práv občanů ČR. Jde jen o strašení ze stran odborů a některých politiků, uvedl v pátek dopoledne Zahradil.

Summit EU se shodl na výjimce pro Českou republiku

Ikona

30. října 2009 - BRUSEL | Summit Evropské unie se ve čtvrtek večer shodl, že Česká republika dostane výjimku z listiny základních práv EU, kterou požaduje prezident Václav Klaus. S odvoláním na zdroje v české delegaci v Bruselu o tom informuje server novinky.cz, agentura Reuters a televize ČT24.

Komorous se generálem nestal

Ikona

30. října 2009 - PRAHA (| Prezident Václav Klaus ve středu kromě státních vyznamenání uděloval i generálské hodnosti. Jediný z navržených, kdo se povýšení nedočkal, byl náměstek ministra vnitra Jiří Komorous. Píší o tom páteční Lidové noviny ( LN ). Komorous je v současné době náměstkem ministra vnitra a podle některých právníků služební zákon takové povýšení náměstkovi ministra neumožňuje.

Kocáb kvůli výjimce nehlasoval pro mandát vlády v Bruselu

Ikona

30. října 2009 - PRAHA | Ministr pro lidská práva Michael Kocáb se ve středu na mimořádném zasedání zdržel hlasování o mandátu vlády premiéra Fischera. Jednalo se o mandát, který českou delegaci na summitu EU v Bruselu zavázal k prosazení výjimky z Listiny základních práv. Píše o tom ve svém pátečním vydání deník Právo.

Maďarsko připouští, že Klausův požadavek zablokuje, Slovákům stačí záruky v usnesení

Ikona

29. října 2009 - BRUSEL | Maďarsko nevylučuje, že na summitu Evropské unie v Bruselu zablokuje český požadavek na výjimku z Lisabonské smlouvy. Informuje o tom ve čtvrtek ČT 24. Tuto možnost připustil maďarský premiér Gordon Bajnai, který na summitu povede delegaci své země.

Říman: Pokud ODS zvolí na sjezdu nové vedení, je to hlas pro velkou koalici

Ikona

29. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Snahy některých oblastních organizací ODS, aby se listopadový sjezd stal volebním, směřují ke snaze získat moc, tvrdí poslanec Martin Říman. Změna ve vedení strany nyní by znamenala zřetelný příslib toho, že po volbách bude možná velká koalice, píše Říman ve svém dopise straníkům.

Svoboda a demokracie nejsou prázdné pojmy

Ikona

29. října 2009 - TEPLICE | Nejvýznamnější státní svátek v novodobých dějinách naší země si včera odpoledne připomněli také účastníci slavnostního shromáždění, které k 91. výročí vzniku našeho samostatného státu uspořádala v Krušnohorském divadle v Teplicích krajská organizace ČSSD.

Evropská unie se v Bruselu chystá schválit záruku pro Klause

Ikona

29. října 2009 - BRUSEL | Schůzka šéfů států a vlád EU, která ve čtvrtek začíná v Bruselu, se chystá odvalit poslední balvan, jenž stojí v cestě Lisabonské smlouvě. Je jím souhlas českého prezidenta Václava Klause. "Myslím, že vytváříme všechny předpoklady, aby ta věc prošla," řekl premiér Jan Fischer po středečním jednání vlády, která se zabývala námitkami Václava Klause.

Bublan: Šéfka akreditační komise Dvořáková by měla mít ochranku

Ikona

27. října 2009 - PRAHA | Předsedkyně akreditační komise ministerstva školství , která se zabývá kauzou takzvaných rychlostudentů na plzeňských právech, by měla mít ochranku. V úterý odpoledne to v rozhovoru pro Rádio Česko řekl stínový ministr vnitra František Bublan (ČSSD).

Strana výpisu

... 770 ...