Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Česko je připraveno účastnit se protiraketové obrany, kývl Fischer Bidenovi

Ikona

23. října 2009 - PRAHA | Americký viceprezident Joe Biden po jednání s českou delegací vedenou premiérem Janem Fischerem vyjádřil svou spokojenost nad tím, že Česko se ukazuje jako dobrý spojenec v NATO, který je ochoten podílet se na protiraketovém systému. Fischer potvrdil, že společné hodnoty je třeba bránit.

Biden v Česku připomněl potřebu diverzifikace jaderné energetiky

Ikona

23. října 2009 - PRAHA | Americký viceprezident Joe Biden v pátek v Česku při jednání s premiérem Janem Fischerem zdůraznil, že diverzifikace je nezbytná nejen pro surovinové zdroje, ale i pro nukleární zařízení. Lobboval tak za americkou společnost Westinghouse, která má zájem získat zakázku na dostavbu Temelína.

Poslanci schválili v prvním čtení rozpočet pro příští rok

Ikona

23. října 2009 - PRAHA | Poslanecká sněmovna schválila v prvním čtení návrh zákona o státním rozpočtu pro příští rok. "Jsem rád, že rozpočet se schválil v těch dimenzích, pro které jsem dostal zadání programovým prohlášením vlády a jsem rád, že se mi nakonec podařilo poslancům vysvětlit to, proč jsme například preferovali snížení deficitu na úkor ekonomického růstu," zhodnotil Janota.

Slovenský premiér dal facku Americe i NATO

Ikona

23. října 2009 - BRATISLAVA | Premiér Robert Fico dal facku spojencům, píše v pátek slovenský deník Pravda k projevu šéfa vlády na neformální schůzce NATO v Bratislavě. Deník Sme označil jeho řeč za "strašné tlachání". "Generální tajemník NATO Rasmussen ve čtvrtek nejprve poděkoval Ficovi za vřelé přivítání v Bratislavě a premiér mu pět minut nato vyťal diplomatickou facku.

Vyslechneme ředitele Sazky i BIS, říká Tejc

Ikona

22. října 2009 - PRAHA | Předseda stálé komise pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby (BIS) Jeroným Tejc ve čtvrtek uvedl, že komise vyslechne ředitele Sazky Aleše Hušáka i ředitele BIS Jiřího Langa. Učiní tak podle Tejce za 14 dní na základě informací, které zaznívají z médií.

Kopicová: Češi se obviňují z toho, že své vysokoškolské tituly získali podvodem

Ikona

22. října 2009 - PRAHA | Češi na sebe navzájem píší udání a obviňují své sousedy, že získali vysokoškolské tituly podvodem. Ve čtvrtek to sdělila ministryně školství Miroslava Kopicová, když hodnotila situaci s "rychlostudenty" na plzeňských právech při zasedání sněmovního školského výboru.

Poslanecká sněmovna ani ve čtvrtek nepustila návrh státního rozpočtu do druhého čtení

Ikona

22. října 2009 - PRAHA | Poslanecká sněmovna (PS) ani ve čtvrtek nepustila návrh státního rozpočtu do druhého čtení, jednání budou pokračovat v pátek od devíti hodin. Poslanci o návrhu jednají již celkem více než osm hodin. První čtení návrhu zákona o státním rozpočtu pro rok 2010 začalo již ve středu a pokračovalo i ve čtvrtek dopoledne.

Bém řešil černou stavbu svého známého. Lobboval?

Ikona

22. října 2009 - PRAHA | Pražský primátor a vlivný člen ODS Pavel Bém lobboval za projekt svého známého, podnikatele Zbyňka Kareše. Píše o tom ve čtvrtečním vydání deník MF DNES. Kareš Bémovi velmi výhodně pronajímá vilu v pražských Vokovicích. Zbyněk Kareš se dostal do problémů v Pardubicích. Rozhodl se tam postavit obří logistické centrum za miliardu korun.

DOKUMENT: Projev Jana Fischera ve sněmovně a priority jeho kabinetu

Ikona

21. října 2009 - PRAHA | Středeční text projevu ministerského předsedy Jana Fischera ve sněmovně, ve kterém představil priority své vlády až do řádných voleb v roce 2010. Text zveřejnil Úřad vlády na svých stránkách.

CVVM: Volby by vyhrála ČSSD, ODS ztrácí šest procent

Ikona

21. října 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Pokud by se předčasné volby do Poslanecké sněmovny konaly letos na podzim, ČSSD by v nich podle aktuálního říjnového výzkumu CVVM zvítězila se ziskem 32 procent hlasů. Druhá by skončila ODS, které by svůj hlas dalo 26 procent lidí. Na třetím místě by skončili komunisté se ziskem 15 procent hlasů, na čtvrtém TOP 09 se 14 procenty.

Janota ve sněmovně představil návrh státního rozpočtu na rok 2010

Ikona

21. října 2009 - PRAHA | Ministr financí Eduard Janota představil ve čtvrtek na zasedání poslanecké sněmovny návrh státního rozpočtu na rok 2010. Návrh zákona počítá se schodkem veřejných financí 162,7 miliardy korun. V příštím roce přibude do státní kasy 1 022 miliard korun, z ní se ale rozkutálí o 162,7 miliardy více, tedy 1 184,7 miliardy.

Strana výpisu

... 772 ...