Soukup: Zubovou jsem odstřihl. Chtěli se mě zbavit - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Soukup: Zubovou jsem odstřihl. Chtěli se mě zbavit

Ikona

23. září 2009, 09.40 | PRAHA | Podnikatel Jaromír Soukup tvrdí, že přestal financovat kampaň Olgy Zubové a její Demokratické strany zelených (DSZ) proto, že se ho část strany údajně chtěla zbavit. O další verzi, jak mohlo dojít k rozžehnání DSZ s bohatým mecenášem, informují středeční Lidové noviny (LN).

 

Soukup pro LN uvedl, že tajemník DSZ Antonín Kuboš a další členové strany obcházeli podnikatele, chtěli od nich peníze a údajně tvrdili, že mají Soukupa dost a chtějí se ho zbavit. "Podporoval jsem politickou stranu a dělal jsem to čistě. Ti lidé absolutně nechápou, že mezilidské vztahy se v jakékoliv oblasti včetně politiky budují léta a politika není o byznysu. Ta sranda, že mě nepotřebují, je toho dokladem. Zubová vůbec nechápala vážnost situace," řekl Soukup Lidovým novinám.

Kuboš i další členové strany ale schůzky s podnikateli popírají nebo tvrdí, že šlo o běžná jednání s potenciálními sponzory. O vyloučení Soukupa z DSZ se ale podle Kuboše nejednalo.

Soukup je místopředsedou Demokratické strany zelených, která se pod vedením Zubové měla stát ekologickou platformou ČSSD. Zubová se i díky Soukupově podpoře dostala na 5. místo pražské kandidátky ČSSD, je ale pravděpodobné, že se tam neudrží. "Nebudu se divit, že si ČSSD tuto cestu vyhodnotí jako slepou uličku, pokud bude pro předčasné volby ještě jednou sestavovat kandidátku. Budu ten poslední, který by Olgu Zubovou bránil na kandidátce," uvedl už dříve Soukup.

Majitel mediální agentury Médea Jaromír Soukup podporoval Zubovou a Demokratickou stranu zelených (DSZ), kam odešla po vyloučení z Bursíkovy Strany zelených, již ve volbách do europarlamentu pěti miliony korun. Na kampaň do sněmovních voleb jí vyčlenil devět milionů korun.

Tématické zařazení:

 » Politika