Bursík uvažuje o návratu do politiky - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Bursík uvažuje o návratu do politiky

Ikona

4. října 2009, 17.08 | PRAHA | Bývalý předseda Strany zelených se možná vrátí do vrcholné politiky. Podle svého nedělního vyjádření v pořadu Partie televize Prima jedná Bursík se současným šéfem zelených Ondřejem Liškou o kandidatuře v chystaných jarních volbách do Poslanecké sněmovny.

 

Spekulovalo se, že Liška svého předchůdce v čele strany Bursíka k návratu do politiky přesvědčuje, Bursík to nyní potvrdil. Zároveň ale odmítl říct, jak se rozhodl. Pouze sdělil, že je předčasné to komentovat.

Bývalý předseda Strany zelených Martin Bursík se stáhl z politiky v červenci. Řekl, že na podzim už nechce kandidovat v původně plánovaných předčasných parlamentních volbách. Podle jeho tehdejšího vyjádření nastal čas dát příležitost lidem, kteří jsou přesvědčeni o tom, že budou politiku dělat lépe. Zdůraznil také, že ho stranická politika stála hodně sil.

Hlavním důvodem Bursíkovi rezignace byl však neúspěch zelených v červnových volbách do Evropského parlamentu. Po Bursíkovi pak převzal předsednické křeslo ve straně dosavadní místopředseda a exministr školství Ondřej Liška.

Tématické zařazení:

 » Politika