Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Česká republika je na rozcestí a ČSSD je její jedinou nadějí, hřímal Paroubek

Ikona

13. března 2010 - TEPLICE | Předseda ČSSD Jiří Paroubek zahájil v sobotu ráno programovou konferenci ČSSD v Teplicích. Česko je na křižovatce a ČSSD je jediná strana, která je schopná vést zemi cestou solidarity a prosperity, apeloval na delegáty Paroubek. „Česká republika stojí na křižovatce a budeme se muset rozhodnout,“ zahájil Paroubek. Poukázal na to, že sami občané mohou učinit odpovědnou změnu.

Autor slovenského vlasteneckého zákona Slota nezná autora hymny a plete si i její slova

Ikona

13. března 2010 - BRATISLAVA | Předseda Slovenské národní strany (SNS) Ján Slota si v rozhovoru se zahraničními novináři spletl autora slovenské hymny a popletl i její slova. SNS přitom navrhla vlastenecký zákon, podle kterého musí slovenští školáci začínat týden poslechem hymny, informuje v sobotu slovenský deník Sme. Rozhovor pro zahraniční média se uskutečnil začátkem týdne a Slota neznal autora státní hymny, ani její přesná slova.

Praha se sloučí do jednoho volebního obvodu, rozhodli poslanci

Ikona

12. března 2010 - PRAHA | Poslanecká sněmovna dala v pátek v prvním čtení zelenou novele zákona o Praze, která ruší možnost dělit hlavní město v komunálních volbách na více volebních obvodů. Návrh předsedy KDU-ČSL Cyrila Svobody projedná výbor dolní komory pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Novela má znemožnit účelovým změnám volební mapy hlavního města. Podle Svobody se tak děje vždy před volbami podle představ ODS, která v metropoli vládne.

VOLBY 2010 - Pražská ČSSD vyškrtla Zubovou z kandidátky a zařadí na ní Pecinu

Ikona

11. března 2010 - PRAHA | Krajský výbor ČSSD v Praze rozhodl o vyřazení Olgy Zubové (DSZ) z kandidátky sociální demokracie v metropoli a současně doporučil na kandidátní listinu zařadit ministra vnitra Martina Pecinu. Vyřazení Zubové z kandidátky, pro které se vyslovili všichni přítomní členové krajského výboru kromě jediného, který se zdržel hlasování, však podle šéfa ČSSD Jiřího Paroubka nemá být signálem úplného rozchodu strany s někdejší poslankyní za zelené.

Premiér Fischer nepřijal Kocábovu rezignaci

Ikona

11. března 2010 - PRAHA | Premiér Jan Fischer nepřijal po středečním jednání rezignaci ministra pro lidská práva Michaela Kocába, protože k tomu nemá důvod. Ocenil snahu ministra zachovat se ve své privátní záležitosti maximálně poctivě, informoval ve čtvrtek mluvčí vlády Roman Prorok. "Ministerský předseda plně respektuje soukromý život členů své vlády a jejich osobní záležitosti," uvedl Prorok.

Slovenský premiér Fico přijede podpořit ČSSD, Al Gore nemá čas

Ikona

11. března 2010 - TEPLICE | Do severočeských Teplic se v sobotu na programovou konferenci ČSSD sjedou špičky strany a pozvaní hosté. ČSSD přijede pozdravit i slovenský premiér Robert Fico, americký exprezident Al Gore si na zdravici českých socialistů ve svém programu čas nenašel, píše ve svém čtvrtečním vydání deník Právo. Na konferenci by se podle mluvčí sociální demokracie Kateřiny Blechové mělo dostavit 450 delegátů.

Kocáb Fischerovi nabídl rezignaci kvůli milence

Ikona

10. března 2010 - PRAHA | Ministr pro lidská práva Michael Kocáb v dopise premiérovi Janu Fischerovi nabídl rezignaci kvůli údajné milence. Informaci ve středu přinesl server Týden.cz. "Svoji práci na ministerstvu pro oblast lidských práv jsem se celou dobu snažil vykonávat co nejzodpovědněji, s plným nasazením svých sil a svého přesvědčení, nechci ohrozit samotné téma lidských práv a dopustit, aby se z věcné debaty stala debata o osobních vztazích.

Ve volbách má šanci sedm stran

Ikona

10. března 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Politická scéna bude možná ještě roztříštěnější, než je dnes. Do sněmovních voleb, které mají po nejistých měsících přinést stabilitu, zbývá sedmdesát dní a průzkumy agentur CVVM i Median ukazují, že do Sněmovny se může klidně dostat sedm stran. Píše o tom Mladá fronta Dnes. Z nováčků mají největší šanci na historický úspěch TOP 09 (okolo 10 procent) a Věci veřejné (okolo 5 procent).

Zdravotnictví podle ČSSD: Jedna státní pojišťovna a konec privatizace

Ikona

9. března 2010 - PRAHA | ČSSD v úterý před schůzí Poslanecké sněmovny představila svůj plán reformy zdravotnictví. Prioritou je pro sociální demokraty vybudování sítě neziskových nemocnic a zastavení privatizace zdravotnických zařízení, řekl místopředseda strany David Rath. "Zdravotnictví je jedním z hlavních témat volební kampaně," řekl předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Telička: Čeští politici systematicky decimují profesionální státní správu a diplomacii

Ikona

9. března 2010 - PRAHA | Bývalý český eurokomisař Pavel Telička zkritizoval postup, jakým čeští politici obsazují klíčové posty ve státní správě a diplomacii. Rozhodují se podle stranické příslušnosti a osobních známostí, nikoli podle odbornosti a profesionalitě kandidátů, soudí Telička. Telička odmítl hodnotit kauzu odvolání velvyslankyně v Bruselu Mileny Vicenové kvůli její neschopnosti, nicméně poukazuje na celkový kontext problému.

Vlček podal trestní oznámení na šéfa NKÚ Dohnala

Ikona

9. března 2010 - PRAHA | Předseda sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) podal na prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu Františka Dohnala trestní oznámení, a současně Kárné komoře NKÚ návrh na zahájení kárného řízení. Splnil tím usnesení sněmovny, informoval v úterý Vlček. "Při zpracování této kárné žaloby vyplynulo, že se prezident NKÚ mohl dopustit svým jednáním trestného činu," řekl Vlček

Strana výpisu

... 747 ...