Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Poslanci pojedou za milion korun do Peru

Ikona

23. února 2010 - PRAHA | Sedmidenní březnová návštěva šestice poslanců z petičního výboru a z výboru pro životní prostředí v Peru vyjde daňové poplatníky na 1,2 milionu korun. Tuto letošní rok nejdražší cestu poslanců nedávno schválil sněmovní organizační výbor, píše ve svém úterním vydání deník Právo. "Cesta to není laciná, ale je ryze pracovní," řekla šéfka petičního výboru Zuzka Bebarová-Rujbrová (KSČM),

Vlastimil Tlustý: ODS řídí podnikatelé, vedení strany by za provize prosazovalo cokoli

Ikona

21. února 2010 - PRAHA | Současnou ODS řídí podnikatelé, strana proto nemá ani vlastní program, protože jenom čeká, co si u ní kdo objedná, řekl bývalý dlouholetý člen ODS Vlastimil Tlustý. Tlustý, který byl členem ODS od roku 1991 do poloviny minulého roku, poukazuje na to, že ODS v současnosti nemá žádný program a realizuje čistě bezobsažnou politiku.

Volební program ODS bude vycházet i Vize 2020

Ikona

20. února 2010 - BRNO | Volební program ODS, který chce strana představit v dubnu, bude vycházet z myšlenek programu Vize 2020. Po skončení sobotní ideové konference strany to v Brně oznámil její předseda Mirek Topolánek. "Program ODS musí vycházet z dlouhodobé vize a Vize 2020 bude jeho základem," prohlásil šéf ODS. Vyzvedl zároveň spolupráci s odborníky, kteří se na desetileté vizi občanských demokratů podíleli.

Rozpuštěná Dělnická strana jde do voleb s novým jménem

Ikona

20. února 2010 - PRAHA | Rozpuštěná Dělnická strana (DS) půjde do voleb pod hlavičkou Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). V sobotu to oznámil Tomáš Vandas, předseda rozpuštěné strany. Členská základna se podle Vandase přesune a on se stane mediální tváří DSSS. "Verdikt Nejvyššího správního soudu nás v žádném případě nemůže zastavit, ani odradit od naší činnosti," řekl Vandas.

CVVM: Volby by vyhrála ČSSD se ziskem 33 procent

Ikona

19. února 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Nadcházející volby do Poslanecké sněmovny by podle průzkumu společnosti CVVM zveřejněného v pátek vyhrála se 33 % ČSSD. Druhá ODS by získala 20,5 % hlasů, do sněmovny by se dostaly ještě KSČM, TOP 09, KDU-ČSL, Strana zelených a nově také Věci veřejné. Mezi první ČSSD a druhou ODS byl v odpovědích respondentů propastný rozdíl 12,5 % hlasů.

ČSSD podává dvě trestní oznámení v souvislosti s kauzou nákupu pandurů

Ikona

18. února 2010 - PRAHA | ČSSD podává dvě trestní oznámení na neznámého pachatele v souvislosti s korupční kauzou nákupu vojenských transportérů Pandur. Jedno trestní oznámení směřuje k prošetření korupce a úplatkářství a jedno na pomluvu, řekl ve čtvrtek místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. "Sociální demokracie v této věci podává dvě trestní oznámení," řekl Škromach.

Schwarzenberg: Evropa se kvůli ropě a plynu chová zbaběle

Ikona

18. února 2010 - PRAHA | Evropská unie se kvůli ruskému plynu a ropě chová zbaběle. Při obraně lidských práv by měla být mnohem odvážnější, zdůraznil v rozhovoru senátor Karel Schwarzenberg (TOP 09). "Evropská unie je velice opatrná, měla by být mnohem odvážnější. EU by se měla zasadit o to, aby na Kavkaze došlo k nějakému mírovému urovnání, místo aby mlčky přihlížela, jak se tam pod záminkou potírání terorismu vraždí," řekl Schwarzenberg.

Obama skládá reparát - hostí dalajlamu

Ikona

18. února 2010 - WASHINGTON | Americký prezident Barack Obama ve čtvrtek bude v Bílém domě hostit dalajlamu, duchovního vůdce Tibetu. Čínští komunisté na to budou reagovat povykem a hrozbami. Je to pro ně rutina. Přijetím dalajlamy jim svět naznačuje, že jejich okupaci Tibetu beze zbytku nestrávil. Obama se ve čtvrtek bude tvářit jako obhájce lidských práv a zastánce utlačovaných. Avšak je to pro něj reparát, kterým se nebude moci chlubit.

Nákup pandurů pro AČR -

Ikona

18. února 2010 - MIKULOV/VÍDEŇ | Dva bývalí manažeři rakouské zbrojařské firmy Steyr popsali reportérovi MF DNES přestrojenému za podnikatele způsob, jak prosadila firma Steyr, aby si česká armáda koupila její obrněné transportéry Pandur. Ve čtvrtečním vydání o tom informuje MF DNES. Bývalí manažeři Steyru W. Habitzl a H. Jedlaucnik tvrdí: na zákulisních dohodách se podíleli Stanislav Gross, Karel Kühnl a Martin Barták.

Vandas: Rozhodnutí NSS je politické, proti jeho příznivcům zasahovali těžkooděnci

Ikona

17. února 2010 - BRNO | Dělnická strana hodlá i přes středeční rozhodnutí Nejvyššího správního soudu o jejím rozpouštění kandidovat v květnových volbách do Poslanecké sněmovny. Ve středu to sdělil v Brně po jednání soudu předseda strany Tomáš Vandas. "Zvážíme, jaká cesta je nejvýhodnější. Rozhodnutí soudu vnímám jako politické. Kandidovat budeme, buď jako Dělnická strana, nebo i jinak," sdělil Vandas do tlampače.

Pecina vítá rozpuštění Dělnické strany

Ikona

17. února 2010 - PRAHA | Rozpuštění Dělnické strany je dobrou zprávu, je to malý, ale důležitý krůček v boji proti extremismu, který v demokratické společnosti nikdy neskončí, uvedl novinářům ministr Pecina. Reagoval na středeční rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který stranu rozpustil. Pecina slíbil, že nyní bude ministerstvo vnitra sledovat další cesty představitelů rozpuštěné Dělnické strany a nadále monitorovat jejich příznivce.

Strana výpisu

... 750 ...