Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Paroubek slíbil, že nezvýší schodek státního rozpočtu

Ikona

30. ledna 2010 - PRAHA | Pokud vyhrajeme volby, schodek státního rozpočtu nezvýšíme, slíbil v úvodním projevu na sobotním zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD její předseda Jiří Paroubek. O tom, že volby sociální demokracie vyhraje, nepochybuje. Sociální demokracie bude šetřit a peníze do státního rozpočtu chce získat zavedením progresivní daně.

Herec Will Smith uvažuje o politické kariéře

Ikona

29. ledna 2010 - LOS ANGELES | Americký herec Will Smith vážně uvažuje o politické kariéře. Potvrdila to jeho manželka Jada Pinkett Smithová, informaci uvedl v pátek internetový server Contactmusic. Ještě před rokem herec změnu svého povolání vyloučil s tím, že je mnohem zábavnější být filmovou hvězdou než politikem. Jeho žena však nyní potvrdila, že Smith opět zvažuje přesun z Hollywoodu do Washingtonu DC.

Můj pohled na Irák se změnil po 11. září, řekl expremiér Blair před vyšetřovací komisí

Ikona

29. ledna 2010 - LONDÝN | Vést Británii do války v Iráku se bývalý předseda vlády Tony Blair v roce 2003 rozhodl po útocích z 11. září 2001, informuje televize BBC. Expremiér před Chilcotovou komisí vyšetřující britskou účast na invazi do islámské země řekl, že útoky "dramaticky změnily" jeho vnímání režimu Saddáma Husajna.

Přemysl Sobotka oznámil kandidaturu na prezidenta

Ikona

29. ledna 2010 - PRAHA | Předseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) v pátek potvrdil, že bude v roce 2013 kandidovat na úřad prezidenta pokud bude mít silný mandát své strany. Uvedl to server idnes.cz. "Půjdu do toho, když dostanu silný mandát od své strany. Neměl bych vůbec obavy ani z přímé volby hlavy státu," řekl Sobotka idnes.cz. Možnost kandidatury naznačil již na přelomu roku, teď jí potvrdil.

ODS skoro hodinu paralyzovala jednání schůze sněmovny

Ikona

29. ledna 2010 - PRAHA | Místopředseda ODS Petr Nečas v pátek vystoupil na plénu sněmovny a skoro hodinu četl návrhy ČSSD a KSČM, které navrhl vyřadit. Nečas navrhl vyřadit necelých 30 zákonů. "Navrhovaný program mi přijde velmi ambiciózní a navrhuji racionalizaci pořadu schůze," prohlásil Petr Nečas a začal s výčtem zákonů, které by chtěl z pořadu schůze vyřadit.

Jan Fischer předstihl v důvěryhodnosti Václava Klause

Ikona

29. ledna 2010 - PRAHA | Jana Fischera považuje za nejdůvěryhodnějšího ústavního činitele 82,9 % Čechů. Prezidenta Václava Klause, který dlouhodobě žebříček důvěryhodnosti vedl, předstihl o 24,5 %, uvádějí výsledky průzkumu společnosti SANEP zveřejněné v pátek. Premiérovi naopak nevěří 10,7 % respondentů průzkumu. Václava Klause považuje za nejdůvěryhodnějšího 58,4 % dotázaných, nevěří mu 35,2 procent.

Nevzdáváme se, zní Obamovo Poselství

Ikona

28. ledna 2010 - WASHINGTON | Americký prezident Barack Obama ve středu před oběma komorami amerického Kongresu přednesl tradiční Poselství o stavu Unie. Podle něj Spojené státy čelí obtížným problémům, ale navzdory tomu Američané zůstávají jednotní a nevzdávají se, informuje ve čtvrtek televize CNN. Obama svůj projev, ve kterém bilancoval svou práci za poslední rok a nastínil plány na rok příští, zahájil ve 21.11 washingtonského času (čtvrtek 03.11 SEČ).

Bursík trvá na svém, Fischerovi se omluví, když premiér vysvětlí postoj vlády

Ikona

27. ledna 2010 - PRAHA | Není mi příjemná polemika s premiérem, ale vláda musí vysvětlit své negativní rozhodnutí ohledně horního zákona, řekl ve středu poslanec Martin Bursík (SZ). Reagoval tak na výzvu premiéra Jana Fischera, aby se omluvil, že v úterý označil postup vlády za korupční. Předseda vlády ČR Jan Fischer se v úterý ohradil proti výroku Martina Bursíka (SZ).

Ochota přijmout úplatek by mohla komunistu Dolejše připravit o post lídra pražské kandidátky

Ikona

26. ledna 2010 - PRAHA | Ochota, s jakou byl poslanec za KSČM Jiří Dolejš při loňském testu MF Dnes přijmout úplatek výměnou za "přímluvu" při schvalování novely loterijního zákona, by ho mohla stát post lídra kandidátky v Praze. "Členové rady po předchozí diskusi v tajném hlasování rozhodli o tom, že výboru doporučí jeho z čela kandidátky," potvrdila předsedkyně pražských komunistů Marta Semelová.

Poslance čeká pokušení utrácet před volbami

Ikona

26. ledna 2010 - PRAHA | Vyšší mateřská, třinácté důchody, zrušení poplatků ve zdravotnictví či proplácení prvních dnů nemoci, to jsou některé z bodů schůze Poslanecké sněmovny, která začíná v úterý. Poslance čeká pár měsíců před volbami hlasování o návrzích, které znamenají podle ekonomů náklady v miliardách korun z rozpočtu.

Rath: Státní maturity jsou podvodem na občanech

Ikona

25. ledna 2010 - PRAHA | Podle středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD) jsou státní maturity chystaným podvodem na občanech a absolutně nepřipravené. Nejlepší by bylo je znovu odložit o několik let, ne-li rovnou zrušit, řekl Rath v pondělí novinářům. "Celý proces připravovaných státních maturit je pro nás absolutně nepřijatelný, jedná se tu o privatizaci maturit. Dříve maturity nestály téměř ani korunu, vše běželo v režii státu.

Strana výpisu

... 754 ...