Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Sociální demokraté chtějí zastavit projekty na dálniční tabule a elektronické viněty

Ikona

5. února 2010 - PRAHA | ČSSD navrhuje zastavit projekty informačních dálničních tabulí a elektronických dálničních vinět. Zakázky proběhly bez výběrového řízení, zastavením projektů by mohl stát ušetřit několik miliard korun, sdělil v pátek místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka. "Vyzývám premiéra Jana Fischera, aby se tím zabýval a zachránil státu peníze," řekl Sobotka.

Volby do Poslanecké sněmovny se budou konat 28. a 29. května

Ikona

5. února 2010 - PRAHA | Volby do Poslanecké sněmovny se uskuteční 28. a 29. května 2010. V pátek dopoledne vyhlásil tento termín na Pražském hradě prezident Václav Klaus. Klaus již dříve, přes protesty ČSSD a ODS, avizoval, že termín voleb bude co nejzazší. Pátek a sobota 28. a 29. května jsou přitom dny, kdy se volby mohou konat nejpozději.

Poslanec Opálka nařkl vládu ze spolupráce s ODS na obstrukcích

Ikona

4. února 2010 - PRAHA | Poslanec KSČM Miroslav Opálka během čtvrtečních interpelací obvinil vládu Jana Fischera, že se zapojuje do obstrukčních praktik ODS. Premiér podezření odmítl. "Ve sněmovně vždy vítězila většina. Chybějící pravicové poslance však dnes nahrazují ministři úřednické vlády," řekl Opálka. Podle něj se ve středu vláda podílela na obstrukcích během projednávání levicových návrhů zákonů.

Škromach: Na důchody bylo, je a bude

Ikona

4. února 2010 - PRAHA | Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach ve čtvrtek během jednání Poslanecké sněmovny prohlásil, že na důchody peníze byly, jsou a budou. Kdo tvrdí opak, ten lže, reagoval Škromach na výroky představitelů ODS. "Nechápu křeč, která se odehrává v ODS, pokud jde o důchody. My chápeme, že občanští demokraté nemají jako svou prioritu naše seniory a že nesouhlasí s tím, aby byl letos kompenzován nárůst životních nákladů seniorů.

Motejl: Nečinnost poslanců dostane tisíce lidí do dlouhodobé bídy

Ikona

4. února 2010 - BRNO | Veřejný ochránce práv Otakar Motejl půl roku opakovaně a marně upozorňuje zákonodárce na nesmírně tvrdý dopad zákona o pomoci v hmotné nouzi na invalidy. Jestliže poslanci okamžitě nezpracují jeho novelu, uvrhnou tisíce lidí v Česku do dlouhodobé bídy, řekl ve čtvrtek Motejl.

Pro Obamu byl loňský summit EU v Praze "ztrátou času"

Ikona

4. února 2010 - WASHINGTON | Loňská přítomnost amerického prezidenta Baracka Obamy v Praze byla zlatým hřebem summitu Evropské unie. Podle Obamy samotného to ale byla pouhá ztráta času, píše ve svém čtvrtečním vydání deník Právo s odkazem na list The New York Times. "Američtí činitelé řekli, že Obama měl pocit, že předchozí velký americko-evropský summit loni v červnu (správně v dubnu – pozn. red. Práva) v Praze byl ztrátou času."

Někteří Topolánkovi ministři slíbili vrátit peníze. Jde to ztuha

Ikona

4. února 2010 - PRAHA | Pád Topolánkovy vlády se daňovým poplatníkům prodražil, aspoň pokud jde o peníze na dopravu exministrů. Přestože se nechali vozit ve služebních limuzínách, pobírali zároveň cestovné, píší ve čtvrtečním vydání Lidové noviny. Většina exministrů se nechala po loňské květnové demisi kabinetu ještě tři měsíce vozit ve služebních limuzínách.

Poslanci omezili délku debatních příspěvků, Nečas se umlčet nedá

Ikona

3. února 2010 - PRAHA | Zákonodárci si v úterý odhlasovali, že délka příspěvků k jednotlivým návrhům zákonů, které jsou ve třetím čtení, se omezí na deset minut a poslanec k danému tématu může vystoupit pouze dvakrát. Sociální demokracie se tímto způsobem snaží zabránit obstrukcím ze strany ODS. "Já jsem poslancem dvanáctý rok, toto je poprvé co si pamatuji takto skandální usnesení.

Vítězem voleb by se stala ČSSD, uvádí průzkum SANEP

Ikona

3. února 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Drtivé vítězství ČSSD (33,1 procenta), debakl ODS (24,1 procenta), obrovský úspěch TOP O9 (13, 4 procenta) a Věcí veřejných, které překročily pětiprocentní hranici a vstoupily do parlamentu. Tak by vypadal výsledek, pokud by se volby do Poslanecké sněmovny konaly na přelomu ledna a února. Na třetí příčce se již několik měsíců drží TOP 09.

Zahraniční politika Evropské unie je improvizovaná a musí se změnit, řekl ministr Barták

Ikona

3. února 2010 - TEL AVIV | Ministr obrany Martin Barták na mezinárodní bezpečnostní konferenci v izraelské Herzliji řekl, že krize v Gaze, která připadla na české předsednictví Unie, ukázala hranice koordinované odpovědi EU. Píše o tom ve svém středečním vydání deník Právo. Ministr soudí, že pro úspěch mírových jednání na Blízkém východě je klíčový jednotný hlas.

Jiří Paroubek předal Janu Fischerovi plány ČSSD na řešení krize

Ikona

2. února 2010 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek předal v úterý premiérovi Janu Fischerovi dokument Cesta z krize, který obsahuje plány sociální demokracie na řešení krize. Fischer s Paroubkem se shodli na tom, že nejdůležitější je hledat společná stanoviska. "Obsahem té dnešní schůzky bylo to, že mě pan předseda Paroubek seznámil s východisky, se kterými počítá sociální demokracie při řešení krize.

Strana výpisu

... 752 ...