Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Nejvyšší správní soud rozhodl: Dělnická strana se rozpouští

Ikona

17. února 2010 - BRNO | Senát Nejvyššího správního soudu (NSS) se sídlem v Brně vyhověl vládnímu návrhu a rozpustil Dělnickou stranu. Své rozhodnutí oznámil ve středu. "Za prvé, politická strana Dělnická strana se rozpouští. Za druhé, likvidátorem je určen magistr Janeček. Za třetí, navrhovateli se nepřiznává právo na náhradu nákladů řízení," řekl předseda senátu Vojtěch Šimíček.

Tajná smlouva o pandurech: Přiveďte politiky, zaplatíme

Ikona

17. února 2010 - PRAHA | Jedna z největších armádních zakázek za více než čtrnáct miliard korun má velmi podezřelé pozadí. Ukazuje se, že si rakouská firma Steyr, dodávající do Česka své obojživelné obrněné transportéry Pandur, ještě před vypsáním výběrového řízení kupovala lobbing u českých politiků. Informace přinesla středeční Mladá fronta Dnes.

Prolomení těžebních limitů může mít i svá pozitiva

Ikona

16. února 2010 - ÚSTECKÝ KRAJ | Prolomení těžebních limitů v severních Čechách by mělo zásadní dopad na snižování nezaměstnanosti v regionu, která hrozivě roste. Měla by však také významné pozitivní dopady na zvyšování strategie energetické bezpečnosti České republiky. ČSSD si je vědoma toho, že i s ohledem na projednávanou energetickou koncepci státu je nutno tuto důležitou otázku vyřešit.

Ústecký kraj se kvůli sporu s vnitrem o zdravotnických poplatcích obrátil na Ústavní soud

Ikona

16. února 2010 - ÚSTÍ NAD LABEM | Vedení Ústeckého kraje se kvůli sporu s ministerstvem vnitra o zdravotnických poplatcích obrátilo na Ústavní soud. Uvedla to v úterý Česká televize. Ústecký kraj na pondělním mimořádném zasedání zastupitelstva Ústeckého kraje rozhodl, že podá kompetenční žalobu, která by tak měla správní řízení, které ministerstvo vede kvůli hrazení regulačních poplatků s devíti kraji, zastavit.

ČSSD: Ústecký kraj ukončení provozu lounské nemocnice nezaskočilo

Ikona

16. února 2010 - LOUNY | Předseda ČSSD a poslanec za Ústecký kraj Jiří Paroubek dnes v rámci své návštěvy Loun a Žatce uvedl, že vítá aktivitu Ústeckého kraje, který je prostřednictvím své společnosti Krajská zdravotní, a.s. připraven na případný zvýšený počet pacientů z lounského a žateckého regionu. Ten se dá předpokládat v souvislosti s uzavřením interního a chirurgického oddělení v lounské nemocnici.

Česko Řecku patrně nepomůže

Ikona

15. února 2010 - PRAHA | Česko by se nemělo podílet na pomoci Řecku, které tvrdě zasáhla finanční krize, byť případnou „akci na zajištění stability“ slíbila minulý týden celá Evropská unie. Informaci uvádí v pondělním vydání deník E15. „Je to čistě otázka eurozóny. Na eventuálních podporách by se měla podílet pouze eurozóna,“ řekla deníku E15 náměstkyně ministra financí Klára Hájková.

Aféra starosty Kvapila zdiskredituje ODS, tvrdí politologové

Ikona

12. února 2010 - BRNO | Případ zatčení starosty Brno-Žabovřesky Aleše Kvapila (ODS) uvrhne stranu do ještě větší krize, než v jaké se nyní nachází. Otázkou ovšem je, do jaké míry bude vůle tuto kauzu vůbec vyšetřit, když je tak krátce před volbami, shodli se politologové. "Pokládám základní otázku, zda ODS vůbec ještě existuje," uvedla politoložka Vladimíra Dvořáková.

Paroubek: Ať o prolomení limitů těžby rozhodnou sami občané v Ústeckém kraji

Ikona

11. února 2010 - ÚSTECKÝ KRAJ | Zelení přijali strategii ODS a pokud není podle nich, přestanou pracovat. Začnou vyhrožovat, ale vliv a pozice na ministerstvech si chtějí ponechat. Tak jako ODS blokuje sněmovnu obstrukcí a je jí lhostejný zájem obyčejných lidí, tak Zelení budou blokovat projekty, které mohou přinést prospěch velké části obyvatelstva a mohou podpořit i ekonomický růst.

ČSSD a zelení chtějí zatočit s korupcí zrušením "anonymních" akcií

Ikona

11. února 2010 - PRAHA | Česká strana sociálně demokratická (ČSSD) a Strana zelených (SZ) hodlají zakročit proti korupci zákazem listinných akcií na majitele, které umožňují anonymní vlastnictví akciových společností; vláda je však k zákonu skeptická. Sněmovna má zákon projednat ve čtvrtek na mimořádné 71. schůzi. Hlavními předkladateli jsou Bohuslav Sobotka (ČSSD) a Ondřej Liška (SZ).

Sociální demokracie nabízí ODS klid zbraní

Ikona

10. února 2010 - PRAHA | ČSSD navrhla ODS, aby po čtvrteční schůzi dolní komory obě strany přerušily vzájemné politické střety z posledních dnů. Důvodem nabídky sociální demokracie je podle jejího místopředsedy Bohuslava Sobotky snaha o co nejrychlejší zrušení nového zdanění zaměstnaneckých benefitů. ČSSD se tak snaží vyhovět odborům, které hrozí stávkou kvůli novým pravidlům ve zdanění zaměstnaneckých výhod.

Poslanci schválili rozšíření pravomocí NKÚ

Ikona

10. února 2010 - PRAHA | Pravomoci Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) bude asi větší než dosud. Podle novely, kterou poslanci ve středu na mimořádné schůzi dolní komory poslali po prvním čtení k projednání do výborů, získá úřad možnost kontrolovat hospodaření krajů a obcí, které nakládají s veřejnými financemi.
Doposud se NKÚ zabýval nakládáním se státním majetkem a kontrolou státního rozpočtu.

Strana výpisu

... 751 ...