Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Financování sportu můžou vyřešit odvody ze zdravotního pojištění

Ikona

15. ledna 2010 - PRAHA | Ministerstvo školství, které s ministerstvem financí připravuje nový loterijní zákon, chce prosadit, aby část peněz na sport šla z všeobecného zdravotního pojištění. Uvedl to v pátek internetový server Lidových novin (LN). Český sport by tak zanedlouho mohl získat nový zdroj, který by alespoň částečně nahradil zmenšující se příjmy od loterijní společnosti Sazka.

Účet za rok nevládnutí

Ikona

15. ledna 2010 - PRAHA | Místo vlády jen údržba. Sněmovna nefunguje a senát má prázdniny. Politici, kteří nerozhodují, nás stojí 733 tisíc denně. V pátečním vydání o tom píše Mladá fronta Dnes. Další pokus Fischerovy vlády něco prosadit zkrachoval. Šéf ODS Mirek Topolánek včera smetl ze stolu protikorupční balíček, který vláda tento týden schválila.

Korupce: stát přitvrdí, zaměří se na firmy

Ikona

15. ledna 2010 - PRAHA | Nová vláda bude mít snazší práci: od Fischerova kabinetu dostane podrobný seznam, jaké zákony jsou potřeba pro úspěšný boj s korupcí. A některé návrhy, o nichž budou ministři jednat, by se výrazně dotkly i firem. Informují o tom Hospodářské noviny (HN). Ministři budou podle informací HN například zvažovat, jak změnit daně tak, aby si mohli podnikatelé obtížněji "ulívat" peníze do černých fondů na úplatky.

Předseda ČSSD shání bydlení v Teplicích

Ikona

14. ledna 2010 - TEPLICE | Předseda ČSSD Jiří Paroubek shání bydlení v Teplicích, do nadcházejících voleb totiž kandiduje za Ústecký kraj, a tak se hodlá přiblížit voličům. Informaci přinesl ve čtvrtek server idnes.cz. "Zájem o zisk nemovitosti potvrdil MF DNES Paroubek a Petr Benda, šéf severočeské organizace strany. Neupřesnili ale, zda si chce Paroubek nějaký byt koupit nebo jen najmout," uvedl server idnes.cz.

Topolánek představil Fischerovi své nápady na boj s korupcí

Ikona

14. ledna 2010 - PRAHA | Občanští demokraté nesouhlasí s vládním protikorupčním balíčkem, považují ho za příliš represivní. Předseda ODS Mirek Topolánek ve čtvrtek premiérovi Fischerovi představil některé nápady, které by pomohly hned v počátcích. ODS se nelíbí institut korunního svědka. Podle jejich názoru by neměl být úplně osvobozen, za spolupráci s orgány činnými v trestním řízení by mohl doufat jen v to, že se mu trest sníží.

Paroubkovi a Zemanovi se v Ústeckém kraji ve volbách za stranu Suverenita postaví Bobošíková

Ikona

14. ledna 2010 - ÚSTÍ NAD LABEM | Za stranu Suverenita bude v Ústeckém kraji v nadcházejících parlamentních volbách kandidovat žena, která se tak postaví proti předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi a šéfovi SPO Miloši Zemanovi. Není vyloučeno, že kandidátkou bude bývalá europoslankyně Jana Bobošíková. "Jediné, co mohu potvrdit o kandidátce v Ústeckém kraji je, že za naši stranu bude kandidovat žena.

S prací premiéra Fischera je spokojeno téměř 81 procent Čechů, uvádí průzkum

Ikona

14. ledna 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Premiér Jan Fischer si i v novém roce udržel rekordní důvěru české veřejnosti. S jeho prací je spokojeno 80,7 procent lidí, vyplývá to z průzkumu, který ve čtvrtek zveřejnila společnost SANEP. "Rozdíl tří desetin procenta proti listopadu roku 2009 nelze vnímat jako pokles spokojenosti, ale naopak jako potvrzení rekordně vysoké důvěry veřejnosti," tvrdí SANEP.

ODS chce jednu sazbu DPH. Nejméně 17%

Ikona

14. ledna 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Mirek Topolánek oprášil necelých pět měsíců před volbami jeden z velkých taháků, se kterými jeho ODS vyhrála už volby v roce 2006: jednotnou sazbu DPH. Píší o tom čtvrteční Hospodářské noviny (HN). Topolánek HN prozradil, že sjednocení sazeb DPH bude v případě volebního vítězství jako předseda ODS osobně prosazovat. "Souhlasím s ministrem Janotou, který velmi tiše říká, že je čas pro sjednocení obou sazeb DPH.

Paroubek Klausovi na obědě představil protikrizovou strategii ČSSD

Ikona

13. ledna 2010 - PRAHA | Předseda ČSSD Jiří Paroubek ve středu představil strategii sociální demokracie, jak se vyrovnat s následky celosvětové hospodářské krize, receptem je zprůhlednit a zefektivnit hospodaření ministerstev. "Pana prezidenta jsem seznámil s opatřeními, které sociální demokracie připravuje jako "Exit Strategy" z krize, tedy protikrizová opatření," uvedl Jiří Paroubek.

Paroubek: Pokud vyhrajeme volby, postavíme Kaplického knihovnu

Ikona

13. ledna 2010 - PRAHA | Blob, chobotnice, tedy nová budova Národní knihovny podle návrhu Jana Kaplického bude stát na Letné, pokud sociální demokracie vyhraje v květnu volby do sněmovny. Prohlásil to ve středu šéf ČSSD Jiří Paroubek. "Máme to v programu, pokud sociální demokracie zvítězí, tak se budeme snažit umístit knihovnu na Letné nebo na jiném místě v Praze," prohlásil šéf sociálních demokratů Jiří Paroubek.

Füle má za sebou

Ikona

12. ledna 2010 - BRUSEL | Kandidát na komisaře Evropské unie pro rozšíření Štefan Füle má za sebou tříhodinové "grilování" v Evropském parlamentu. Poslanci během něj chtěli slyšet i to, proč v osmdesátých letech vstoupil do Komunistické strany Československa, informuje v úterý web parlamentu. Jeden z poslanců ho dokonce požádal, aby se za své členství v komunistické straně omluvil.

Strana výpisu

... 755 ...