Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

ČSSD odmítá zvýšit počet českých vojáků v Afghánistánu

Ikona

5. března 2010 - PRAHA | ČSSD odmítá zvýšit počty českých vojáků v afghánské misi na rozdíl od ODS, souhlasí pouze se změnou struktury jednotky. Předseda ČSSD Jiří Paroubek to prohlásil po setkání s šéfem NATO Rasmussenem. Sociální demokraté jinak s pokračováním mise souhlasí. "Tím naším trošku jiným pohledem to znamená, že nechceme navyšovat naší účast," prohlásil po jednání Paroubek.

Senát odmítl novelu zákona o DPH

Ikona

5. března 2010 - PRAHA | Senátoři na své páteční schůzi neschválili novelu zákona o DPH, která upravuje zdanění zaměstnaneckých benefitů. Norma se tak vrací zpět do sněmovny, k přehlasování Senátu je potřeba minimálně 101 poslaneckých hlasů. Podle očekávání senátorské kluby pravicových stran návrh zákona o dani z přidané hodnoty nepodpořily. Proti novele hlasovaly kluby Občanské demokratické strany (ODS) a TOP 09.

Kubera: Kdybychom danili benefity, možná by nebyly problémy s penzijním systémem

Ikona

5. března 2010 - PRAHA | Nízké zdanění benefitů je nespravedlivé a ODS ho rozhodně nepodpoří, tvrdí senátor Jaroslav Kubera (ODS). Ve svém projevu na páteční schůzi Senátu také kritizoval projednávání novely zákona ve stavu legislativní nouze. "Kdyby třeba ve Francii vyhlašovali legislativní nouzi pokaždé, když někdo stávkuje, tak by ani v jiném režimu jednat nemohli, protože tam jsou stávky prakticky pořád," řekl Kubera.

Rasmussen přemlouvá české politiky, aby vyslali do Afghánistánu více vojáků

Ikona

5. března 2010 - PRAHA | Vláda souhlasí s navýšením počtu vojáků v Afghánistánu, konečné slovo má ale parlament, sdělil premiér Jan Fischer generálnímu tajemníkovi NATO Andersi Foghovi Rasmussenovi. Ten chce přesvědčit šéfy nejsilnějších stran Mirka Topolánka (ODS) a Jiřího Paroubka (ČSSD), aby posílení mise řekli ano. Bezpečnost a situace v Afghánistánu patří k prioritám, kterých si je České republika vědoma.

Táborská radnice odmítla plánované shromáždění Dělnické strany sociální spravedlnosti

Ikona

5. března 2010 - TÁBOR | Táborští radní se v pátek mimořádně sešli kvůli žádosti Dělnické strany sociální spravedlnosti, která chtěla 17. 4. odpoledne uskutečnit své shromáždění. Starostka Hana Randová (ODS) pro agenturu Mediafax uvedla, že město akci jednoznačně zamítlo. Zástupci a příznivci Dělnické strany sociální spravedlnosti se chtěli sejít zřejmě opět u Husova památníku, a to v době od 16.00 do 20.00.

ODS si platí kampaň z peněz magistrátu

Ikona

5. března 2010 - PRAHA | Pražský primátor Pavel Bém (ODS) je nespokojený s tím, že o dění na radnici nepíší novináři hezky. Magistrát se proto rozhodl platit pozitivní celostránkovou inzerci v pražské příloze deníku MF Dnes. Prostor v textech ale dostává jen ODS. Píší o tom páteční Hospodářské noviny (HN). "Pražané mají právo na korektní informace.

Rakouský prezident označil Benešovy dekrety za bezpráví

Ikona

4. března 2010 - VÍDEŇ | Rakouský prezident Heinz Fischer označil dekrety prezidenta Beneše za těžké bezpráví, které evropské státy nesmí legalizovat. Informuje o tom Kleine Zeitung. Fischer v dopise rakouskému sudetoněmeckému landsmanšaftu k příležitosti výročí událostí ze 4. března roku 1919, kdy při násilných demonstracích Němců a Rakušanů v českých městech bylo zastřeleno 54 lidí, napsal, že dekrety jsou "těžkým bezprávím".

Šimerka: Stát bude zamítat všechny žádosti o vrácení zaplaceného sociálního pojištění

Ikona

4. března 2010 - PRAHA | V reakci na verdikt Nejvyššího správního soudu (NSS) z minulého týdne budou okresní správy sociální zabezpečení zamítat všechny žádosti o vrácení sociálního pojištění. Ve čtvrtek to prohlásil ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka. Ministerstvo práce a sociálních věcí podle slov Šimerky očekávalo, že NSS zruší verdikt, podle něhož firma Ježek nemusí kvůli chybě v zákonu platit sociální pojistné za první polovinu roku 2007.

ČSSD poráží ODS tři měsíce před volbami o téměř deset procent, říká průzkum

Ikona

3. března 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Tři měsíce před volbami do sněmovny si ČSSD udržuje ve volebních preferencích stále velký náskok, nad druhou ODS vede o 9,4 %. Nejvíce hlasů bere občanské demokracii další pravicová strana – TOP 09, která má vstup do sněmovny téměř jistý, vyplývá to z nejnovějšího průzkumu společnosti SANEP.

Ukrajinský parlament odvolal premiérku Tymošenkovou

Ikona

3. března 2010 - KYJEV | Ukrajinský parlament ve středu odvolal z funkce premiérku Juliji Tymošenkovou. Nedůvěru jejímu kabinetu vyslovilo celkem 243 z 286 poslanců přítomných v zasedacím sále, informovala ukrajinská agentura UNIAN. Proti návrhu hlasovalo jen deset členů ukrajinského parlamentu.
Pro odvolání Tymošenkové hlasovalo 172 poslanců opoziční Strany regionů, 27 komunistů a tři nezávislí poslanci.

DOPRAVNÍ STÁVKA: Ke stávce již není důvod, vzkázal Fischer odborářům

Ikona

2. března 2010 - PRAHA | Premiér České republiky Jan Fischer po úterní mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny, na které poslanci schválili novelu zákona o DPH, prohlásil, že ke stávce již odboráři nemají důvod. Fischer proto znovu vyzval odboráře, aby svůj záměr stávkovat přehodnotili. "Já bych teď zrušení stávky očekával a předpokládal.

Strana výpisu

... 748 ...