ODS si platí kampaň z peněz magistrátu - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

ODS si platí kampaň z peněz magistrátu

Ikona

5. března 2010, 09.40 | PRAHA | Pražský primátor Pavel Bém (ODS) je nespokojený s tím, že o dění na radnici nepíší novináři hezky. Magistrát se proto rozhodl platit pozitivní celostránkovou inzerci v pražské příloze deníku MF Dnes. Prostor v textech ale dostává jen ODS. Píší o tom páteční Hospodářské noviny (HN). "Pražané mají právo na korektní informace.

 

Jediné, co děláme, je, že jim je poskytujeme. Osobně považuji za smutné, že public relations města musí nahrazovat korektní práci veřejné i privátní mediální sféry," uvedl primátor Pavel Bém. Radnice přitom má místa, kde se prezentovat. Vydává Listy hlavního města, letos ho budou stát 27 milionů. Lidem chodí zdarma do schránky.

Placení reklamy v MF Dnes zatím není časově omezeno, podle informací HN ale budou inzertní články vycházet co týden až do podzimních komunálních voleb. Prahu by to pak stálo přes 7 milionů korun. Zatím poslední reklama vyšla včera. Jediný, kdo se vyjadřuje k tématům, je primátor. Opozice se proti tomu bouří. "Radnice využívá reklamu ve svůj prospěch," prohlásil zastupitel za SNK - ED Jiří Witzany.

Tématické zařazení:

 » Politika