Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Britský poslanec, který van Rompuye přirovnal k hadru, se neomluvil. Čeká ho trest

Ikona

2. března 2010 - BRUSEL | Britský poslanec Evropského parlamentu Nigel Farage, který prezidenta EU Hermana van Rompuye přirovnal k mokrému hadru, se v úterý za svůj výrok odmítl omluvit, píše server European Voice. Předseda parlamentu Jerzy Buzek zvažuje, jak ho potrestá. "Vyzvali mě, abych se omluvil Hermanu van Rompuyovi, abych se omluvil Evropskému parlamentu" řekl Farage po patnáctiminutovém setkání s Buzkem.

Politici chtějí zatočit s korupcí, ale do voleb už to nestihnou

Ikona

2. března 2010 - PRAHA | Veřejné zakázky v Česku neustále provází hrozba střetu zájmů. Jenom „první pětka“ významných soukromých firem, jež tají své skutečné vlastníky, získala za poslední tři roky zakázky v hodnotě 38 miliard korun, píší Hospodářské noviny. Nikdo přitom nemůže vyloučit, že státní a komunální úředníci zadali výhodné smlouvy firmám, v nichž figurují jejich příbuzní nebo přátelé.

Obrazem: ČSSD - Lepší budoucnost pro obyčejné lidi

Doprovodný obrázek

1. března 2010 - ÚSTECKÝ KRAJ | Lepší budoucnost pro obyčejné lidi - tak zní nové motto, se kterým dnes vstoupila do volební kampaně Česká strana sociálně demokratická. Proto jako symbol první části své kontaktní kampaně připravila setkání na ledovém kluzišti. "Sport vnímáme jako účinnou a smysluplnou prevenci a cestu ke zdravému a pohodovému životu.

Ministerstvo vnitra přerušilo správní řízení s kraji kvůli zdravotnickým poplatkům

Ikona

1. března 2010 - PRAHA | Ministerstvo vnitra v pondělí přerušilo správní řízení s jednotlivými kraji o proplácení regulačních poplatků ve zdravotnictví. Informovala o tom mluvčí ministerstva Jana Malíková. Důvodem je podle Malíkové návrh ústeckého krajského zastupitelstva z 15. února k Ústavnímu soudu, který by měl posoudit, zda kraje překračují své pravomoci tím, že za pojištěnce hradí poplatky.

TOP 09 podle průzkumu SANEP poráží v Praze ODS

Ikona

26. února 2010 - PRAHA | TOP 09 by ve sněmovních volbách v Praze, pokud by se konaly v únoru, získala 29,7 procent hlasů, zatímco ODS by s 27,8 procenty skončila druhá. Ukázal to páteční průzkum společnosti SANEP. Třetí místo by podle společnosti SANEP obsadila v Praze ČSSD (16,2 procent), na čtvrtou stranu by se vyhouply Věci veřejné (11,8 procent). Ostatní strany by nepřekročily čtyři procenta voličské podpory.

VOLBY 2010 - ROZHOVOR: Česku hrozí osud Řecka, pokud se budou strany podbízet voličům

Ikona

26. února 2010 - PRAHA | Spirála volebních nákladů a stupňování slibů voličům vede Českou republiku na nebezpečnou cestu směřující v nejhorším případě na pokraj státního bankrotu jako v Řecku. Strany musí dodržovat odpovědnost za osud země a její zájmy a nabízet dlouhodobé vize, řekla v rozhovoru politoložka Eva Lebedová.

Vláda ustoupila dopravním odborářům, zdanění benefitů zmizí ze zákona o DPH

Ikona

25. února 2010 - PRAHA | Vláda na mimořádné schůzi ustoupila odborům a schválila návrh novely zákona o dani z přidané hodnoty, podle níž se nebudou danit zaměstnanecké benefity. Premiér Fischer zároveň vyzval odboráře, aby odvolali plánovanou stávku. Vláda požádala Poslaneckou sněmovnu o vyhlášení stavu legislativní nouze, aby vládní návrh novely zákona o DPH mohli poslanci schválit už příští týden v úterý a ve středu.

Update: Poslanci schválili zvýšení mateřské na úroveň roku 2009

Ikona

24. února 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Poslanecká sněmovna na své středeční mimořádné schůzi schválila novelu zákona o nemocenském pojištění. Ta vrací mateřskou na výši z roku 2009. Novela umožňuje také zpětné vyplacení rozdílové částky, a to od ledna letošního roku. Mezi poslanci nad novelou zákona nepanovala shoda, proti se postavily ODS a TOP 09.

VOLBY 2010: Negativní kampaň má smysl, nesmí se však přehnat

Ikona

24. února 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Negativní kampaň k politice patří, je to také poskytnutí určitého druhu informace. Problémem její české podoby je neexistence pravidel, jimiž by se řídila, míní specialistka na politický marketing, politoložka Eva Lebedová. "Použití negativní kampaně nemusí znamenat něco špatného. Negativní sdělení obsahuje informace, které pro voliče mohou mít nějaký užitek," tvrdí Lebedová.

Paroubek: Důchodová reforma musí být mezigeneračně solidární

Ikona

23. února 2010 - PRAHA | Nejlepší důchodovou reformou je podpora rodin s dětmi, propopulační opatření, využití pozitivní ekonomické migrace, podpora ekonomického růstu a potírání nezaměstnanosti, řekl v úterý předseda ČSSD Jiří Paroubek na mezinárodní konferenci k penzijní reformě. "Jedno židovské přísloví praví: Každý chce dlouho žít, ale nikdo nechce stárnout.

Dalajlama: Čína popírá problémy v Tibetu

Ikona

23. února 2010 - WASHINGTON | Tibetský duchovní vůdce dalajlama ve svém prvním veřejném rozhovoru po setkání s Barackem Obamou řekl, že Čína popírá jakékoli problémy v Tibetu. Podle čínské vlády jsou nyní Tibeťané mnohem šťastnější, než byli dříve, informuje CNN. Dalajlama také poznamenal, že exilová tibetská vláda má informace o kulturním a náboženském útlaku a omezování tibetského lidu ze strany Číny.

Strana výpisu

... 749 ...