Obrazem: ČSSD - Lepší budoucnost pro obyčejné lidi - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Obrazem: ČSSD - Lepší budoucnost pro obyčejné lidi

Doprovodný obrázek

1. března 2010, 20.09 | ÚSTECKÝ KRAJ | Lepší budoucnost pro obyčejné lidi - tak zní nové motto, se kterým dnes vstoupila do volební kampaně Česká strana sociálně demokratická. Proto jako symbol první části své kontaktní kampaně připravila setkání na ledovém kluzišti. "Sport vnímáme jako účinnou a smysluplnou prevenci a cestu ke zdravému a pohodovému životu.

 

Chceme, aby sportovat mohl každý bez ohledu na své sociální postavení," uvedl Jiří Paroubek. První fáze kampaně začala na ledových kluzištích v Ústeckém kraji.Turné, které navštíví největší města kraje, proběhne v podobě oranžových dopolední pro rodiny s dětmi, odpoledne pak budou věnovány dospělým. Kromě setkání se zástupci ČSSD a představení programu do voleb je připraven bohatý doprovodný program, ve kterém vystoupí Kateřina Brožová nebo Maxim Turbulenc. Pro děti je připraveno společné bruslení s hokejistou Jiřím Šlégrem.



"Klademe mimořádný důraz na osobní kontakt s voliči, diskusi a vysvětlení našich volebních cílů a přínosů pro občany. Zároveň chceme lidi potěšit a budeme moc rádi, když si s námi užijí trochu oranžové pohody," říká předseda strany a lídr kandidátky v Ústeckém kraji, Jiří Paroubek. Návštěvníci budou mít možnost si zapůjčit zdarma brusle.

Setkání proběhne na umělé ledové ploše, která poslouží jako kulisa setkání s občany v Ústeckém kraji. Kampaň se rozbíhá těsně po zimních olympijských hrách, kde je hokej tradičně naším nejsledovanějším sportem. V úterý a ve středu pak bude ledová plocha k dispozici školám, odpoledne pak otevřena pro veřejné bruslení.



"V rámci kontaktní kampaně, kterou absolvujeme na Ústecku společně s Jiřím Šlégrem, bude vždy v každém městě postavené kluziště tři dny k dispozici občanům. Děti budou mít možnost zabruslit si s Jiřím Šlégrem. V dopoledních hodinách bude plocha k dispozici školám a jejich žákům. Těžko bychom v Čechách nebo na Moravě hledali hokejovější region. Celá zlatá generace českého hokeje na přelomu tisíciletí stála na severočeských, zejména litvínovských základech. Je to region tradičních hokejových měst - Litvínov, Chomutov, Ústí nad Labem. Není proto lepší kulisy pro začátek volební kampaně v tomto kraji než právě lední plochy," upřesňuje Jiří Paroubek.

"Ústecký kraj trpí největší nezaměstnaností a lidé v tomto kraji mají spoustu starostí. Hokej v tomto regionu je pro mnohé příjemným odpočinkem a pro mladé kluky šancí a vidinou, jak se prosadit a dosáhnout úspěchu. Chceme se s lidmi setkat v příjemné atmosféře," dodává Jiří Šlégr, který kandiduje v Ústeckém kraji na druhém místě kandidátky ČSSD.

Program pondělí
14:00 otevření ledové plochy
15:00 zahájení programu
16:00 vystoupení Jiřího Paroubka
16:30 bruslení s Jiřím Šlégrem

Program úterý a středa:
10:00 - 14:00 bruslení pro školy
14:00 - 18:00 veřejné bruslení


Termíny a místa akcí:

 TEPLICE - 8. 3. až 10. 3. 2010 - Náměstí Svobody u Prioru
  CHOMUTOV - 15. 3. až 17. 3. 2010 - Náměstí 1. Máje
  DĚČÍN - 22. 3. až 24. 3. 2010 - Husovo náměstí
  ÚSTÍ NAD LABEM - 29. 3. až 31. 3. 2010 - Mírové náměstí

 Text a foto: Metropol

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

Ikona

Doprovodný obrázek

Doprovodný obrázek

Tématické zařazení:

 » Politika