Ministerstvo vnitra přerušilo správní řízení s kraji kvůli zdravotnickým poplatkům - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Ministerstvo vnitra přerušilo správní řízení s kraji kvůli zdravotnickým poplatkům

Ikona

1. března 2010, 18.46 | PRAHA | Ministerstvo vnitra v pondělí přerušilo správní řízení s jednotlivými kraji o proplácení regulačních poplatků ve zdravotnictví. Informovala o tom mluvčí ministerstva Jana Malíková. Důvodem je podle Malíkové návrh ústeckého krajského zastupitelstva z 15. února k Ústavnímu soudu, který by měl posoudit, zda kraje překračují své pravomoci tím, že za pojištěnce hradí poplatky.

 

"Řízení před Ústavním soudem má povahu řízení o předběžné otázce, a je tedy důvodem pro přerušení správních řízení vedených ministerstvem," vysvětlila mluvčí s tím, že tato otázka představuje jednu z námitek uplatňovaných ministerstvem vůči úhradám regulačních poplatků kraji.

Připomněla, že podle ústavy jsou rozhodnutí Ústavního soudu závazná pro všechny orgány a osoby, proto ministerstvo vnitra vyčká na rozhodnutí ÚS a o dalším postupu rozhodne v souladu s právním názorem vysloveným Ústavním soudem.

Ministerstvo vnitra přerušilo všechna aktuálně vedená správní řízení, jmenovitě s krajem Ústeckým, Jihočeským, Královéhradeckým, Zlínským, Pardubickým, Libereckým, Moravskoslezským a Středočeským, až do ukončení řízení před ÚS.

Tématické zařazení:

 » Politika