DOPRAVNÍ STÁVKA: Ke stávce již není důvod, vzkázal Fischer odborářům - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

DOPRAVNÍ STÁVKA: Ke stávce již není důvod, vzkázal Fischer odborářům

Ikona

2. března 2010, 19.11 | PRAHA | Premiér České republiky Jan Fischer po úterní mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny, na které poslanci schválili novelu zákona o DPH, prohlásil, že ke stávce již odboráři nemají důvod. Fischer proto znovu vyzval odboráře, aby svůj záměr stávkovat přehodnotili. "Já bych teď zrušení stávky očekával a předpokládal.

 

Rád bych vyzval odboráře, aby po tom rozhodnutí sněmovny přehodnotili svůj záměr vystavit pozítří zemi stávce," uvedl v úterý Fischer. "Já pro to teď skutečně nevidím žádný důvod," dodal.

Premiér podle svých slov očekával přesně takovou debatu, která ve sněmovně proběhla. "Věděl jsem, že ta debata bude velmi důkladná, místy velmi zaťatá a sveřepá, že bude velmi zpolitizovaná. Ani jsem do sněmovny nešel rád, vím, že předkládat něco v legislativní nouzi je velmi krajní řešení. Ale byla to jediná možnost, jak rozhýbat Poslaneckou sněmovnu k nějakému jednání," řekl Fischer.

O schvalování novely v Senátu Fischer nechtěl mluvit, v současné době je podle něj aktuální její schválení v dolní parlamentní komoře. "Odbory by měly zaujímat stanovisko k rozhodnutí Senátu až tehdy, když přijde. My jsme teď za sněmovnou a na čtvrtek je naplánována stávka. A já znovu opakuji, že pro ni už nevidím důvod," dodal předseda vlády.

Tématické zařazení:

 » Politika