ČSSD: Ústecký kraj ukončení provozu lounské nemocnice nezaskočilo - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

ČSSD: Ústecký kraj ukončení provozu lounské nemocnice nezaskočilo

Ikona

16. února 2010, 00.11 | LOUNY | Předseda ČSSD a poslanec za Ústecký kraj Jiří Paroubek dnes v rámci své návštěvy Loun a Žatce uvedl, že vítá aktivitu Ústeckého kraje, který je prostřednictvím své společnosti Krajská zdravotní, a.s. připraven na případný zvýšený počet pacientů z lounského a žateckého regionu. Ten se dá předpokládat v souvislosti s uzavřením interního a chirurgického oddělení v lounské nemocnici.

 

„Je zřejmé, že uzavřením zmíněných oddělení v lounské nemocnici se pacienti z tohoto regionu budou soustřeďovat především v mostecké a chomutovské nemocnici. Jak jsem byl informován, obě tyto nemocnice jsou připravené nejen na příjem pacientů z uzavřených oddělení lounské nemocnice, ale také pacientů praktických lékařů a lékařů specialistů ze spádové oblasti lounské nemocnice,“ uvedl Jiří Paroubek.

Předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s. a radní Ústeckého kraje Petr Benda dodal, že Krajská zdravotní a. s. je také připravena zaměstnat zdravotníky z lounské nemocnice. „Na Lounsku dojde v souvislosti se zrušením interního a chirurgického oddělení tamní nemocnice rovněž k posílení Zdravotnické záchranné služby už proto, že se zvětší dojezdové vzdálenosti z jiných nemocnic v okolí. Cesta sanitek tím zabere víc času, a záchranka proto musí být posílena. Jsme na tuto situaci připraveni,“ dodal Petr Benda.
 

Tématické zařazení:

 » Politika