Pecina vítá rozpuštění Dělnické strany - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Pecina vítá rozpuštění Dělnické strany

Ikona

17. února 2010, 16.45 | PRAHA | Rozpuštění Dělnické strany je dobrou zprávu, je to malý, ale důležitý krůček v boji proti extremismu, který v demokratické společnosti nikdy neskončí, uvedl novinářům ministr Pecina. Reagoval na středeční rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který stranu rozpustil. Pecina slíbil, že nyní bude ministerstvo vnitra sledovat další cesty představitelů rozpuštěné Dělnické strany a nadále monitorovat jejich příznivce.

 

"Je to dílčí vítězství a neznamená to, že usneme na vavřínech. Situaci budeme sledovat," řekl Pecina. Stejně přísně zakročí i proti jiným stranám, které by představovaly pro společnost nebezpečí.

"Uvidíme, kam se jádro Dělnické strany přesune, nevylučujeme proto do budoucna rozpuštění nějaké další strany, která by představovala pro demokracii nebezpečí. V demokratické společnosti boj proti extremismu nikdy nekončí. Můžeme monitorovat nebo čekat, až budou hořet auta. Myslím však, že jsme zakročili včas," řekl Pecina.

Pro vypořádání majetku Dělnické strany bude soudem jmenovaný likvidátor, do jeho postupů ministerstvo vnitra zasahovat nebude.

Tématické zařazení:

 » Politika