Slovenský premiér Fico přijede podpořit ČSSD, Al Gore nemá čas - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Slovenský premiér Fico přijede podpořit ČSSD, Al Gore nemá čas

Ikona

11. března 2010, 10.30 | TEPLICE | Do severočeských Teplic se v sobotu na programovou konferenci ČSSD sjedou špičky strany a pozvaní hosté. ČSSD přijede pozdravit i slovenský premiér Robert Fico, americký exprezident Al Gore si na zdravici českých socialistů ve svém programu čas nenašel, píše ve svém čtvrtečním vydání deník Právo. Na konferenci by se podle mluvčí sociální demokracie Kateřiny Blechové mělo dostavit 450 delegátů.

 

"Přijedou i představitelé odborových a neziskových organizací a především slovenský premiér Robert Fico," potvrdila deníku Právo Blechová.

Teplický primátor Jaroslav Kubera (ODS) na akci politického rivala našel pozitiva. "Pro město to je obrovská reklama, protože desítky televizních štábů určitě pořídí záběry na krásy našeho města. Navíc sem zavítají lidé, kteří tady ještě nikdy nebyli, a budou tak moci šířit slávu Teplic. Co na tom, že jsou z jiného politického tábora," řekl Kubera.

Kuberu ale jako nejvyššího představitele města socialisté na své rokování nepozvali.

Konference zasáhla do programu studentů soukromého gymnázia z nedalekého Dubí. Ti měli mít v divadle maturitní ples, který museli o dvě hodiny posunout. "Škola dostala finanční kompenzaci 100 tisíc korun. Peníze daroval Jiří Šlégr, který jako regionální patriot měl zájem na tom, aby se konference konala v Teplicích," řekl šéf krajské organizace strany Petr Benda.

Ikona

Tématické zařazení:

 » Politika