Premiér Fischer nepřijal Kocábovu rezignaci - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Premiér Fischer nepřijal Kocábovu rezignaci

Ikona

11. března 2010, 14.37 | PRAHA | Premiér Jan Fischer nepřijal po středečním jednání rezignaci ministra pro lidská práva Michaela Kocába, protože k tomu nemá důvod. Ocenil snahu ministra zachovat se ve své privátní záležitosti maximálně poctivě, informoval ve čtvrtek mluvčí vlády Roman Prorok. "Ministerský předseda plně respektuje soukromý život členů své vlády a jejich osobní záležitosti," uvedl Prorok.

 

S Kocábovou rezignací nesouhlasil ani předseda Strany zelených Ondřej Liška: "Já jsem měl pochybnost o tom, zda to je přiměřená reakce. I postoj pana premiéra mi dal za pravdu. Pan ministr Kocáb učinil správně, když rozvázal neprodleně pracovně-právní vztah s Lejlou Abbasovou, k tomu však dodávám, že tak měl učinit již dříve a ne až na základě článku v bulvárním tisku."

Podle Lišky svědčí návrh na rezignaci o tom, že vzal ministr pro lidská práva celou situaci skutečně vážně. "Ta situace je za námi, podařilo se ji uspokojivě vyřešit a o to více se musí pan ministr Kocáb snažit, aby zbytek svého mandátu v této vládě využil skutečně ku prospěchu veřejného zájmu," dodal předseda zelených.

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb v dopise premiérovi Janu Fischerovi nabídl rezignaci kvůli údajnému mimomanželskému vztahu. Deník Blesk uvedl, že ministr má milenecký vztah se svou mluvčí Lejlou Abbasovou. Ta Mediafaxu potvrdila, že z postu mluvčí ministra odešla.

Michael Kocáb je jediný ministr, který vstoupil do přechodného kabinetu Jana Fischera po předchozím působení ve vládě Mirka Topolánka (ODS).

Tématické zařazení:

 » Politika