Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Radní schválili nové ceny za odpad, většina Pražanů si má připlatit

6. prosince 2021 - Vedení Prahy schválilo návrh nové odpadové vyhlášky, podle které by si většina Pražanů měla od příštího roku připlatit za svozu odpadu. O návrhu, se kterým dnes souhlasili radní, budou ještě příští týden hlasovat zastupitelé hlavního města. Změna výpočtu cen svozu je nutná kvůli novele zákona. Ceny se mají zvýšit u větších kontejnerů s častějším svozem, u těch nejmenších naopak lidé ušetří. Za plán kritizují vedení města opoziční ODS a ANO.

Václav Klaus při procházce v Krkonoších uklouzl a zlomil si kotník

Zdroj: Wikimedia

5. prosince 2021 - Bývalý prezident Václav Klaus o víkendu uklouzl na zledovatělé cestě v Krkonoších a zlomil si kotník. Informaci, kterou dnes přinesl server Blesk.cz, potvrdil ČTK Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Po ošetření ve Fakultní nemocnici Bulovka bude osmdesátiletý exprezident podle něj zřejmě nějakou dobu chodit o berlích.

Jurečka chce změny penzí prosadit do dvou let, zmínil minimální důchod

3. prosince 2021 - Kandidát na ministra práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) v nové vládě, kterou utvoří Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Piráti se Starosty a nezávislými (STAN), by chtěl změny důchodů v Česku prosadit v příštích dvou letech. Zmínil zavedení minimální zaručené penze ve výši nejméně 10.000 korun pro všechny či zvýšení penzí za výchovu dětí. Své plány v resortu práce představil dnes prezidentovi Miloši Zemanovi na zámku v Lánech. Novinářům řekl, že hlava státu k jeho vizím neměla výhrady.

Dle Babiše má zdravotnictví ještě rezervu, má ale výpadek tisíců zdravotníků

2. prosince 2021 - Zdravotnictví má teď ještě rezervu ke zvládnutí covidové epidemie. Má ale výpadek tisícovek zdravotníků, kteří jsou na nemocenské či na ošetřovném. Novinářům to dnes řekl premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Výpadek personálu by mohl komplikovat péči i chystané masivnější očkování.

Vít Rakušan: Klíčovou podmínkou pro mne je sebereflexe

Zdroj: Metropol

- Žijeme v hektické době, po volbách se rodí nová vláda, prezident republiky je vážně nemocný, na občany se valí zdražování základních životních potřeb, včetně energií, čísla nakažených Covidem znovu stoupají. Jak prožívá tento čas Vít Rakušan, poslanec, předseda hnutí STAN a kandidát na ministra vnitra?

Babišovu továrnu na močovinu drtí drahý plyn, dopravci varují před ekonomickým kolapsem. Odvrátit jej může Kreml a teplé počasí

Zdroj: Lukáš Kovanda

- Slovensku hrozí hospodářský kolaps. Ten může vážně poškodit také českou ekonomiku, zejména pak českou nákladní silniční dopravu. Důvodem je nedostatek močoviny, tedy látky, která se přidává do výfukových systémů aut za účelem snížení emisí.

Fialova drahota se blíží. Nová pravicová vláda bude muset znovu dojednat Green Deal

Zdroj: Lukáš Kovanda

- Očekávaná Fialova vláda si jinak proti sobě poštve miliony důchodců a skoro milion frustrovaných, jejichž hlas u voleb propadl.

Zastupitelský klub Společně pro Prahu 4 odmítá zbytečný prodej pozemku pro obchodní řetězec.

- Praha I Na zastupitelstvu Prahy 4 to už pár týdnů docela vře. Důvodem sporu je prodej parcely o rozměru 80 m2 na konci promenády v ulici Horáčkova. Zatímco koalice (ANO,TOP09 a ODS) je nakloněna prodeji zeleně, opozici (STAN/KDU-ČSL) se to nelíbí.

Teplicko musí mít v Senátu silný hlas

- TEPLICE i Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček kandiduje v doplňovacích volbách do Senátu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR za obvod Teplicko. Volby se budou konat v pátek 27. a v sobotu 28. března. Vítěz se mandátu ujme do 31. 10. 2024.

Senioři z Prahy 10 si stěžují na přístup radnice i odvolání ředitele sociálních služeb!

- Praha I Situace na Praze 10 se už dlouho komplikuje. Tisíce občanů této městské části si stěžují na to, jak se k nim nové vedení radnice chová a co vše zrušilo či zdražilo, včetně sociálních služeb. Nedávno byl také odvolán ředitel Centra sociálních služeb, protože údajně zapomněl podat dotaci na služby. Chyba je přitom na straně radnice a senioři se za ředitele postavili.

Strana výpisu

... 23 ...