Václav Klaus při procházce v Krkonoších uklouzl a zlomil si kotník - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Václav Klaus při procházce v Krkonoších uklouzl a zlomil si kotník

Zdroj: Wikimedia

5. prosince 2021, 16.02 | Bývalý prezident Václav Klaus o víkendu uklouzl na zledovatělé cestě v Krkonoších a zlomil si kotník. Informaci, kterou dnes přinesl server Blesk.cz, potvrdil ČTK Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Po ošetření ve Fakultní nemocnici Bulovka bude osmdesátiletý exprezident podle něj zřejmě nějakou dobu chodit o berlích.

 

Klause podle Blesku na Bulovce ošetřil ortoped Pavel Dungl, který v roce 2008 tehdejšímu prezidentovi vyměnil kyčelní kloub. V pátek Klaus dokončil týdenní léčbu v motolské nemocnici v Praze kvůli blíže neurčeným urologickým potížím. Do Motola částečně docházel, několikrát v nemocnici přespal.

 

"Prezident Klaus má v rámci své léčby předepsaná antibiotika, která jsou podávána žilně. Opakovaně proto musí docházet do nemocnice," řekl Blesku Macinka.

 

Už na konci září byl Klaus několik dní na urologické klinice pražské Ústřední vojenské nemocnice. Ještě předtím byl bývalý prezident hospitalizován kvůli problémům s vysokým tlakem.

 

Klaus se ve vrcholné politice pohybuje od roku 1989 v roli ministra financí, premiéra, předsedy Poslanecké sněmovny a prezidenta. I po odchodu z nejvyšší ústavní funkce v roce 2013 se veřejně angažuje - stojí v čele Institutu Václava Klause, přednáší a často se vyjadřuje k domácí i zahraniční politice. V minulosti neměl zdravotní problémy často. Vedle operace kyčelního kloubu se dříve podrobil také operaci šedého zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19, po vyšetření v nemocnici se léčil doma.

Zdroj: ČTK

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Politika  

 » Zdraví  

 » Kraje  » Královéhradecký