Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Smutek v Senátu: Zemřel jeho předseda, bývalý teplický primátor Jaroslav Kubera

- Teplice / Ze severních Čech přišla dnes velmi smutná zpráva. Ve věku 72 let zemřel náhle Jaroslav Kubera. Teplický patriot, dlouholetý primátor a také předseda Senátu Jaroslav Kubera. Byl po prezidentovi druhý nejvyšší ústavní činitel.

První náměstek hejtmanky Knot opouští řady TOP 09! A taky říká proč

- Č. Budějovice / Josef Knot patří k nejvýraznějším tvářím české politické scény, i když zatím především na regionální úrovni. Nicméně má dobře našlápnuto. Sám ale teď odchází ze strany, kterou zastupoval, a sice z TOP 09. Vadí mu „nedemokratický“ přístup, zákazy a ne úplně jasný program strany, jejíž hlavní tváří je stále Karel Schwarzenberg. Bude kandidovat jinde a míří výš?

Šokující video o chování zastupitelů Prahy 10: Vysmívají se petici občanů, zdražili jim daně a zrušili služby!

28. listopadu 2019 - Praha I Tomu se říká arogance moci a ignorace hlasu lidu, který si zvolil své zastupitele. Přesně to nyní říkají mnozí obyvatelé Prahy 10, kde žije i podstatná část seniorů. A kde nová politická garnitura například zrušila některé sociální služby, extrémně zvedla daně za nemovitosti a podle některých názorů až nesmyslně utrácí. Někteří zastupitelé se dokonce doslova vysmáli petici, kterou na zasedání přinesl občan a podnikatel Jan Čížek!

Pozor! Země EU schválily novou bezpečnostní výbavu vozidel

- Brusel / Členské země Evropské unie dnes formálně schválily seznam povinných bezpečnostních technologií, kterými budou vybaveny nové automobily od roku 2022. Ministři financí potvrdili dohodu unijních států s europarlamentem na konečné podobě novinek, které by podle některých odhadů mohly snížit počet smrtelných dopravních nehod až o pětinu.

Politici zase vytvořili další paskvil: Zákon o povinném čipováním psů je v podstatě zbytečný

- Praha I Od 1. ledna 2020 musejí mít všichni psi chovaní na území ČR čip, který by měl být jediným oficiálním identifikátorem. Za nesplnění této podmínky hrozí majitelům až 20 tisíc korun pokuty. Stát tím chce prý eliminovat takzvané množírny psů a také mít větší přehled. Má to ale háček - zatím jde pouze o byznys pro veterináře a firmy dodávající čipy!

Psi budou muset mít povinně čip! Češi už vymýšlí, jak zařízení deaktivovat nebo dokonce ze zvířete vyjmout

16. září 2019 - Praha I Tohle je snad možné jen v Česku! Od ledna bude platit povinnost, že všichni psi budou muset výt čipováni. Má to zpřehlednit počet chovaných zvířat i pomoci eliminovat takzvané nelegální množírny. Jenomže lidé už na internetu vymýšlejí, jak čipy deaktivovat nebo je z těla rovnou vyřezávat.

Padne vláda Andreje Babiše? ČSSD trvá na Šmardovi za každou cenu

- Praha I Premiér Andrej Babiš dnes vicepremiérovi Janu Hamáčkovi zopakoval, že stojí o to, aby sociální demokracie vyměnila svého kandidáta na ministra kultury Michala Šmardu za někoho jiného. Hamáček však po schůzce s ministerským předsedou novinářům řekl, že ČSSD trvá na dodržování ústavy a koaliční smlouvy a kandidáta nemá důvod měnit. Hrozí tedy pád vlády?

Babiš odmítá být v jedné vládě se Šmardou

- Praha I Buď já nebo on! Asi tímto způsobem upozornil premiér Andrej Babiš na možné jmenování Michala Šmardy ministrem kultury. Jak pro TV Prima v pátek uvedl, odmítá být v jedné vládě s kandidátem, kterého stůj co stůj prosazuje koaliční partner ČSSD.

Ředitel ŘSD Kováčik končí! Ve funkci dlouho nevydržel!

- Praha I Ředitel Ředitelství silnic a dálnic Pavol Kováčik ve své funkci končí. Podle oficiálního sdělení ministerstva dopravy je to na jeho vlastní žádost. Důvodem jsou prý zdravotní důvody samotného ředitele. To je ovšem otázkou?

Ministr dopravy chce z ŘSD udělat akciovku!

- Praha I Naprosto průlomový krok chystá ministerstvo dopravy. Z tolik a často kritizovaného Ředitelství silnic a dálnic chce vytvořit akciovou společnost. Ministr Vladimír Kremlík doufá ve zrychlení staveb a větší efektivitu. Instituce by se prý měla transformovat do dvou let.

Ministerstvo chce zkontrolovat 133 tisíc exekucí, nemá to ale šanci stihnout!

- Praha I Celkem 133 tisíc exekucí, které mohou být vedené neoprávněné kvůli neplatným rozhodčím doložkám, mají soudy do září. Není ale v lidských a technických silách, aby to za více než měsíc stihly. Samy soudy to považují za nereálné.

Strana výpisu

... 24 ...