Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

ANO, Piráti a ODS posilují, ostatním padají preference!

- Praha I Hnutí ANO, Piráti a ODS posilují, naopak ostatní parlamentní strany ztrácejí preference. Ukázal to zatím poslední průzkum agentury Kantar pro Českou televizi. Znamená to, že levice je na ústupu! Hnutí premiéra Andreje Babiše by v březnu volilo 33 procent dotázaných.

Ťok končí ve vládě i v politice! Kdo přijde po něm?

- Praha I Nejdéle sloužící ministr dopravy Dan Ťok (ANO) končí. Nejenom ve funkci ministra, ale i v politice. Prý je unavený a zklamaný. Kdo přijde po něm, neřekl. Neprozradil to ani premiér Andrej Babiš.

Nemocní lidé v ohrožení! Sestry vyhlásily stávkovou pohotovost

- PrahaI Desítky nemocných lidí v ČR, závislých na každodenní odborné pomoci, jsou v ohrožení. Na 700 zdravotních sester, které se o ně starají a jsou vesměs pod Charitou ČR, vyhlásily stávkovou pohotovost. Jednání s ministerstvem zdravotnictví přitom nic nepřinesla.

Slovensko přepsalo dějiny! Prezidentkou bude žena Zuzana Čaputová

- Bratislava I Jednu z mála žen ve vedení státu bude mít nově Evropská unie, konkrétně Slovensko. Prezidentské volby tu v sobotu vyhrála právnička a protikorupční aktivistka Zuzana Čaputová. O 16 procent hlasů porazila svého soupeře, eurokomisaře Maroše Šefčoviče.

ODS vyloučila Klause mladšího! Prý nebyl loajální

- Praha I Jeho otec ODS zakládal, on sám i přes výhrady mnohých je výraznou osobností s pokrokovými názory pravicové strany. Přesto teď Václava Klause mladšího jeho spolustraníci a vedení ze strany vyloučili. Prý nebyl loajální.

Chtějí odstranit Klause?

- Praha I Václav Klaus ml. je trnem v oku některých svým spolustraníkům z ODS. Poslanecký klub jej vyzval k odchodu. Syn bývalého prezidenta prý svým jednáním dlouhodobě stranu poškozuje. Politik však uvedl, že výzvě k odchodu z klubu nevyhoví a pokud bude vyloučen, obrátí se k voličům.

Pravidla pro chov psů se zpřísní! Vláda schválila pravidla pro množírny

- Praha I Pravidla pro chov psů se v České republice zpřísní! Nově budou muset chovatelé hlásit veterinářům chovy už od tří fen. Smyslem novely zákona je eliminovat nelegální množírny. Novinku obsahuje novela veterinárního zákona, kterou už schválila vláda.

Nadšený a šťastný Babiš: S Donaldem jsme navázali přátelské vztahy

- Washington I Andrej Babiš si splnil svůj politický sen a je šťastný a nadšený. Důvodem je návštěva USA a Bílého domu. Především pak setkání s prezidentem Donaldem Trumpem.

Taxikáři protestují proti novele vlády rušící taxametry či označení

- Praha I Sdružení českých taxikářů připravuje na začátek dubna další protest proti postupu státu vůči alternativním poskytovatelům taxislužeb typu Uber či Taxify. Požadují okamžité stažení novela zákona o silniční dopravě, kterou nedávno schválila vláda, podle níž by vozidla taxislužeb už nemusela mít taxametr ani střešní svítilnu

Babišův velký den: Odlétá za Donaldem Trumpem do USA

- Washington I Pro Andreje Babiše, jeho ženu Moniku i doprovodný tým nastal velký den. Premiér se vydal do USA na návštěvu Bílého domu, kde jej přivítá sám prezident Donald Trump. Ve Washingtonu čeká na premiéra a celou delegaci třídenní nabitý program.

Novým primátorem Prahy je Zdeněk Hřib, zvoleni byli i další členové rady

- Praha | Zastupitelstvo hl. m. Prahy na včerejším 1. ustavujícím, zasedání zvolilo primátorem hl. m. Prahy Zdeňka Hřiba. Zvoleni byli i ostatní členové Rady hl. m. Prahy, z nich jako náměstci primátora hl. m. Prahy – Petr Hlaváček, Petr Hlubuček, Adam Scheinherr a Pavel Vyhnánek, a jako radní hl. m. Prahy Jan Chabr, Milena Johnová, Hana Kordová Marvanová, Vít Šimral, Hana Třeštíková a Adam Zábranský.

Strana výpisu

... 26 ...