Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Byl poslancem. Svým lidem ze vsi zařídil dům v Praze

Ikona

7. prosince 2009 - PRAHA, TELNICE | Lidovecký exposlanec Ladislav Šustr, který nechvalně proslul kauzou "změny zákona za sponzorský dar", zařídil pro pobočku katolické tělovýchovné organizace Orel v rodné vesnici Telnice vlastnictví domu v Jindřišské ulici v Praze, jehož odhadní cena je 20 milionů, píše pondělní Mladá fronta Dnes.

SJEZD ZELENÝCH: Strana zelených si změnila stanovy

Ikona

6. prosince 2009 - BRNO | Strana zelených si během třetího dne jednání brněnského sjezdu odsouhlasila změnu stanov. Zelení si nově schválili každoroční konání sjezdů, republikovou radu již také nepovede předseda se svými místopředsedy, ale zvolené pracovní předsednictvo, tím chtějí zelení zamezit dvoukolejnosti vedení.

Liškovo zvolení není žádným překvapením, tvrdí politologové

Ikona

5. prosince 2009 - PRAHA | Opětovné zvolení Ondřeje Lišky do čela Strany zelených v sobotu na sjezdu partaje v Brně není podle politologů ničím překvapivým. Jak agentuře Mediafax sdělili Jan Kubáček a Bohumil Doležal, strana bude mít nyní co dělat, aby přitáhla voliče. "Myslím, že jen málokdo tipoval, že v čele strany usedne někdo jiný," shrnul Kubáček.

Sarkozy dopálil Browna, britský premiér ho "vykázal" z Londýna

Ikona

4. prosince 2009 - LONDÝN | Schůzka britského premiéra Gordona Browna a francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho, plánovaná na pátek do Londýna, se neuskuteční, informuje portál britského deníku Daily Telegraph. Příčinou je nevraživost mezi oběma politiky. Státníci tvrdí, že se nemohou schůzky zúčastnit pro jiný program.

SJEZD ZELENÝCH: Ostřílený Liška bude bojovat o obhájení postu předsedy strany

Ikona

3. prosince 2009 - PRAHA | Předseda zelených Ondřej Liška bude v sobotu v brněnské sportovní hale Morenda obhajovat svůj post proti ambicióznímu žižkovskému zastupiteli Matěji Stropnickému a bývalému předsedovi pardubických zelených Janu Linhartovi. V čele strany nahradil Martina Bursíka po debaklu v eurovolbách.

Sněmovna posunula návrh rozpočtu do třetího čtení

Ikona

2. prosince 2009 - PRAHA | Sněmovna v úterý odeslala zákon o státním rozpočtu na rok 2010 do třetího čtení. Návrh rozpočtu počítá s deficitem 162,7 miliardy korun, poslanci žádají změny v jednotlivých kapitolách rozpočtu v řádu miliard korun. Ministr financí Eduard Janota do třetího čtení rozpočtu vypracuje vlastní návrh na řešení situace s financováním sociálních služeb.

Obama a jeho afghánský močál

Ikona

2. prosince 2009 - WASHINGTON | Amerika se dohaduje, kdy skončí afghánské tažení a především - co bude na jeho konci - vietnamský močál, nebo plánovaný a spořádaný odchod ze země zbavené vlivu Talibanců a Al-Káidy? Americký prezident měsíce váhal než v úterý večer východoamerického času (dvě hodiny po půlnoci SELČ) oznámil, že vyšle do Afghánistánu dalších třicet tisíc vojáků.

V Afghánistánu je v sázce bezpečnost světa, řekl Obama

Ikona

2. prosince 2009 - NEW YORK | Americký prezident Barack Obama v úterý oznámil, že v první polovině roku 2010 do Afghánistánu pošle dalších 30 tisíc vojáků. Podle Obamy nejde v afghánské válce jen o důvěryhodnost NATO, ale v sázce je bezpečnost světa, informuje ve středu dopoledne agentura Reuters.

Premiér Fischer se bude pravidelně scházet s Paroubkem

Ikona

1. prosince 2009 - PRAHA | Premiér Jan Fischer se hodlá každých každé dva až tři týdny scházet s předsedou sociální demokracie Jiřím Paroubkem, aby projednali aktuální politické dění, oznámili v úterý po společné schůzce. "Mluvili jsme o vzájemné komunikaci, o schůzkách každých 14 dní nebo tři týdny, kde probereme aktuální problémy," uvedl Jan Fischer s tím, že půjde o běžnou výměnu názorů.

Fischer předběžně souhlasí se změnami v rozpočtu podle návrhu ČSSD

Ikona

1. prosince 2009 - PRAHA | Premiér Jan Fischer na úterní tiskové konferenci uvedl, že předběžně souhlasí se změnami ve struktuře rozpočtu, které navrhuje ČSSD. Svůj postoj však upřesní, jakmile bude vyjasněno, odkud budou pocházet vynaložené prostředky. "Vláda deklarovala připravenost posílit výdaje na sociální služby.

Jančura chystá pomstu: kampaň proti ČSSD

Ikona

1. prosince 2009 - ČESKÁ REPUBLIKA | Podnikatel Radim Jančura připravuje kampaň, která má před volbami poškodit ČSSD. Vadí mu, že kraje ovládané ČSSD bez výběrových řízení podepisují desetileté smlouvy s Českými drahami a nechtějí na koleje pustit konkurenci. Píší o tom úterní Hospodářské noviny (HN).

Strana výpisu

... 761 ...